Χοιρινές μπριζόλες «α λα χασάπα» με πατάτες φούρνου «α λα τηγανιτές»!

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/16-xoirines-mprizoles-ala-xasapa.html
Ωραία λέξη! Χασάπα!

Την ξεστομίζεις και γεμίζει το στόμα σου βαρβατίλα!….

Για όλα αυτά λοιπόν έφτιαξα αυτή την μπριζολίτσα, με μόνη διαφορά ότι πρόσθεσα να ψηθούν μαζί με το κρέας και πατάτες κομμένες σαν τηγανιτές, έτσι για να μη το φάμε ξεροσφύρι!

Ιδού λοιπόν, μπριζόλες α λα χασάπα!

ΥΛΙΚΑ
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • Όσες πατάτες θέλετε για να γεμίσετε το ταψί σας κομμένες σαν τηγανητές
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ λιωμένα –εγώ χρησιμοποίησα πολτό
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες μπαχάρι τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το γκριλ στους 220ο C. Πλένετε τις μπριζόλες, τις βάζετε σε ταψί μαζί με τις πατάτες, τα αλατοπιπερώνετε όλα μαζί, ρίχνετε και λίγο λάδι και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Ψήνετε μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες όπως τις θέλετε. Στη δική μου περίπτωση οι πατάτες ψήθηκαν ταυτόχρονα, αν εσάς σας ψηθούν νωρίτερα, βγάλτε τες και αφήστε μόνες κι έρημες τις μπριζόλες…
Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα: σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, σβήστε τα με το κρασί και προσθέστε το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι. Μετά από 4-5’ βάλτε και τη ντομάτα και αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
Όταν οι μπριζόλες είναι σχεδόν έτοιμες, ρίξτε από πάνω τη σάλτσα και αφήστε στο φούρνο για άλλα 3-4’. (Αν είχατε αφαιρέσει τις πατάτες, ρίξτε τες στο ταψί για να καλυφθούν κι αυτές με σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή και δεν σας αρέσει έτσι, αραιώστε την με λίγο κρασί ή νερό.)
Τρώγεται ζεστό. Κάνουμε παπάρα στη σάλτσα. Πίνουμε το υπόλοιπο κρασί.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!


http://greeksintayes.blogspot.gr/2015/10/blog-post_30.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive