-->

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό drone

ΑΘΗΝΑ 16/10/2015

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα κατέρριψαν ένα άγνωστης εθνικότητας μη επανδρωμένο αεροπλάνο στον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
«Όλα δείχνουν» ότι το μη επανδρωμένο τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στην Τουρκία είναι ρωσικό, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος, αντικρούοντας τα όσα υποστηρίζει η Μόσχα που διαβεβαιώνει από την πλευρά της ότι όλα τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή επιχειρούν χωρίς κανένα πρόβλημα.
«Όλα δείχνουν ότι, ναι, πρόκειται για ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος» επισήμανε αυτός ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, ενώ διευκρίνισε ότι οι Σύροι δεν χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα αεροσκάφη σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα πως όλα τα αεροσκάφη του στη Συρία επέστρεψαν σώα στη βάση τους και πως όλα τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχειρούν "όπως έχει σχεδιασθεί".

Η κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροπλάνου υπογραμμίζει τους κινδύνους για την Τουρκία καθώς συριακά και ρωσικά αεροσκάφη, όπως και αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού, πραγματοποιούν αποστολές μάχης πολύ κοντά στα σύνορά της.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Αντρέι Καραπόλοφ ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον περισσοτέρων από 380 στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης τους στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου.

"Από την αρχή των επιχειρήσεων, πραγματοποιήσαμε 600 αεροπορικές εξόδους (...) Επλήγησαν περισσότεροι από 380 στόχοι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος", δήλωσε ο στρατηγός.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα πολεμικά πλοία της στη Μεσόγειο για να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η Ρωσία είχε προηγουμένως εκτοξεύσει πυραύλους Κρουζ εναντίον των τζιχαντιστών από την Κασπία Θάλασσα, πάνω από το Ιράν και το Ιράκ.

Turkish soldiers are seen taking precausions in the area where the unmanned aerial vehicle fell. DHA photo

Κλιμακώνουν Άσαντ και Πούτιν

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, οι συριακές δυνάμεις με τη στήριξη ρωσικών μαχητικών επιτέθηκαν σε μαχητές νότια του Χαλεπίου, καθώς ο στρατός διευρύνει την αντεπίθεση του με την υποστήριξη της αεροπορικής εκστρατείας της Μόσχας που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Ράμι Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε πως σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις κοντά στην περιοχή Τζέμπελ Αζάν, περίπου 12 χλμ. νότια της πόλης Χαλέπι, τον έλεγχο της οποίας μοιράζονται οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες.

Η περιοχή που έχουν βάλει στο στόχαστρο ο στρατός και τα ρωσικά αεριωθούμενα βρίσκεται κοντά στον κύριο δρόμο που κατευθύνεται νότια προς την πρωτεύουσα Δαμασκό, είπε.

Αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο στρατός έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στη δυτική Συρία, περιλαμβανομένου και ενός θύλακα βόρεια της Χομς και περιοχών των επαρχιών Χάμα, Ιντλίμπ και Λαττάκειας τις οποίες κατέλαβαν οι αντάρτες το καλοκαίρι.

Ο Αμπντουλραχμάν είπε πως ο στρατός ανακατέλαβε το χωριό Αμπτίν από τους αντάρτες μαχητές, καθώς και τη βάση ενός τάγματος αρμάτων μάχης κοντά στο χωριό Σαμπκίγια. Και τα δύο χωριά βρίσκονται κοντά στην Τζέμπελ Αζάν. Οι αντάρτες έπληξαν ένα στρατιωτικό άρμα μάχης με αντιαρματικό πύραυλο TOW αμερικανικής κατασκευής.

Είπε πως οι σύροι στρατιώτες υποστηρίζονται από συμμαχικές παραστρατιωτικές δυνάμεις και ιρανούς μαχητές.

Η εμπλοκή ιρανών στρατιωτών δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, ωστόσο δύο υψηλόβαθμες περιφερειακές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters αυτή την εβδομάδα πως το Ιράν έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες στη Συρία τις τελευταίες ημέρες ώστε να ενισχύσει την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην επαρχία Χάμα και να προετοιμάσει μια άλλη στην περιοχή του Χαλεπιού, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια Συρία.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως ο απολογισμός των νεκρών από τις χθεσινές μάχες και τα αεροπορικά πλήγματα βόρεια της Χομς ανήλθε σε 60, στους οποίους περιλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3