Ακίνητα: Νέοι φόροι - σοκ για ΕΝΦΙΑ και ενοίκια

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/12-Enfia-enikoia.html
Διπλό φορολογικό χτύπημα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με την αύξηση του φόρου εισοδήματος στα ενοίκια και την επιβολή φόρου ακόμη και στα ανείσπρακτα μισθώματα, αναδρομικά από την πρώτη ημέρα του 2015, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.
Οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους εκμισθωτές ισχύουν για τα φετινά εισοδήματα από ενοίκια και θα αποτυπωθούν στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν το επόμενο έτος.
Ο νέος ΕΝΦΙΑ φέρνει φόρους φωτιά για όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται κάποιο ακίνητο, αφού αυξάνεται αναδρομικά από 1/1/2015, ενώ οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν εισπράξει ενοίκια δεν θα έχουν καμία απαλλαγή.
Πόσο αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές για τα εισοδήματα από ακίνητα
Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος η επιβάρυνση που έρχεται για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια ξεκινάει από τα 40 και αναμένεται να φτάσει έως και τα 840 ευρώ.
Ενδεικτικό της φοροεπιδρομής είναι πως ο φόρος για όσους έχουν ένα μέσο εισόδημα από ένα ακίνητο της τάξης των 5.000 ευρώ αφού ο φόρος αυξάνεται από τα 550 στα 750 ευρώ, η αύξηση είναι δηλαδή της τάξης των 200 ευρώ. 
Τέλος οι φοροαπαλλαγές για ενοικιαζόμενα και διατηρητέα
Την ίδια ώρα καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και για τα διατηρητέα ακίνητα ηλικίας άνω των 100 ετών.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του, διατηρητέα άνω των 100 ετών, αλλά και τα οικόπεδα ή τα αγροτεμάχια μέσα στα οποία βρίσκονται θα υπολογίζονται στον ΕΝΦΙΑ και στον συμπληρωματικό φόρο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού. Μάλιστα, ΕΝΦΙΑ θα πληρώνεται ακόμη κι αν ο φόρος που αναλογεί είναι 1 ευρώ και 10 λεπτά.Με το πολυνομοσχεδίο καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι ο φόρος κάτω από 10 ευρώ δεν βεβαιώνεται και δεν εισπράττεται και πλέον οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μετά από το πρώτο ευρώ.
Ο επιπλέον φόρος για τα ενοίκια με βάσει το εισόδημα 
 • Εισόδημα 1.000 ευρώ +40 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 2.000 ευρώ +80 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 3.000 ευρώ + 120 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 4.000 ευρώ +160 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 5.000 ευρω +200 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 6.000 ευρώ +240 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 7.000 ευρώ +280 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 8.000 ευρώ +320 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 9.000 ευρώ +360 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 10.000 ευρώ +400 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 11.000 ευρώ +440 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 12.000 ευρώ +480 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 13.000 ευρώ +500 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 14.000 ευρώ +520 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 15.000 ευρώ +540 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 17.000 ευρώ + 580 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 19.000 ευρώ + 620 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 21.000 ευρώ +660 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 23.000 ευρώ + 700 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 25.000 ευρώ + 740 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 28.000 ευρώ +800 ευρώ φόρος
 • Εισόδημα 30.000 ευρώ +840 ευρώ φόρος
Τι υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ
Από την πλευρά της η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει πως:
1. Επιβάλλεται στυγνή φορολόγηση στα αποδεδειγμένα ανείσπρακτα μισθώματα, εξωθώντας την κοινωνία σε αναγκαστικές εξώσεις, αλλά και αυτοδικίες, αφού και οι νόμιμες εξώσεις σήμερα απαγορεύονται.
2.  Αυξάνεται η φορολογία των μισθωμάτων έως και 40% την ώρα που ζητείται η καταβολή βαρύτατου ΕΝΦΙΑ από τους ίδιους φορολογούμενους!
Ο ΕΝΦΙΑ στις φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου
Μειώνεται από τα 5 στο 1 ευρώ το όριο του ποσού του ΕΝΦΙΑ που δεν θα αναζητείται από το Δημόσιο για είσπραξη. Αυτό σημαίνει ότι φέτος όσοι φορολογούμενοι δουν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ότι τους έχουν καταλογιστεί να πληρώσουν ποσά φόρου της τάξεως των 2 ή 3 ευρώ και θα πρέπει να τα καταβάλουν στο Δημόσιο, διότι αλλιώς τα ποσά αυτά θα καταστούν ληξιπρόθεσμα χρέη και θα επιβαρυνθούν με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής!

http://www.imerisia.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Στηρίξτε την προσπάθεια μας!

H Fresh News είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στα μέλη αλλά και στούς επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των μελών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Σου αρέσει το Blog ?Βάλε το e-mail σου να σου στέλνουμε κάθε μερα

Fresh News Achive

Find Us On Facebook

Link to us

Αν σας αρέσει αυτό το blog , βαλτετο στο site σας.Προαιρετικά χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης Widget για να προσθέσετε αυτό το σύνδεσμο στο Blogger blog σας.

Blogger templates

Powered By | blogger widgets

Translate...

Fresh News
Webutation

About

Ετικέτες

ΑΓΓΛΙΑ Αγιος Βαλεντίνος αγρότες αθλητικό μάρκετινγκ Αθλητισμος Αμερικη Αμφίπολη ΑΝΕΞΉΓΗΤΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ Αξίες απεργίες Αποκαλυψεις αποκριες Αρχαια Ελλαδα-Ancient Hellas Αστεια αστυνομια Αυτοκίνητο Βαρουφάκης Γερμανια ΓΥΝΑΙΚΑ Δημοψήφισμα Διακοπες Διακόσμηση Διάστημα Διατροφη ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δικαιοσύνη ΔΝΤ εγκλημα ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις εκδηλωση Εκκλησια ΕΚΛΟΓΕΣ Εκλογές 2012 Εκλογές 2013 Εκλογες 2015 Εκπαιδευση Έκτακτα Ελλαδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ενδιαφέροντα ΕΝΦΙΑ εξελιξη Επιστημες ΕΠΙΣΤΗΜΗ Εργασία ΕΡΤ Ευρ.Ενωση ΕΥΧΑΙΤΗΡΙΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ζώα Ζώδια Ζωή Κωνσταντοπούλου Ηθη κ Εθιμα ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ιστοριούλες Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙΡΟΣ καλοκαιρι καρναβάλι Κίνα Κοινωνια Κορέα Κόσμος ΚΡΙΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ Κυνηγι Κύπρος Λαφαζάνης ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 Μακεδονία Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Μεταναστευτικο μνημονίο ΜΟΔΑ Μουντιαλ 2014 ΜΟΥΣΙΚΗ Μπαλτακος ΝΔ ΝΔ-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ νεα ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Νομοθεσια Ντόναλντ Τραμπ Οικολογία Οικονομία Ολυμπιακή Φλόγα Ομορφιά Ομπάμα Ονειρα ότι να 'ναι ΠΑΙΔΙ Παραξενα Παρέλαση Παρισι πασοκ Πασχα Περιβαλλον περιεργα πετρελαιοκηλίδα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Πολιτικη Πολιτισμος Ποταμι Πρέσπες Πρωτομαγιά Πρωτοχρονιάς ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ρωσια ΣΕΙΡΗΝΕΣ σεισμός Σινεμα στρατος συλλαλητήριο Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΜΑ Συριζα Σχεσεις Σώρρας Ταϊβάν Ταινιες Ταξιδι Τατσόπουλος τεστ Τεχνες Τεχνολογία Τζορτζ Μάικλ Τηλεοπτικές άδειες Τοπικα Τουρισμός Τουρκια τροικα Τρομοκρατία Τσιπρας Υγεια Υπολογιστες Φθινοπωρο Φύση ΦΩΤΙΕΣ χιονια Χορός ΧΡΗΣΙΜΑ Χριστούγεννα Χρυσής Αυγή ψαρεμα Ψυχολογία Ψωνίζουμε Ελληνικά Aνάπτυξη ACTA ANONYMOYS Brexit Celebrities EKTATO epic fail Euro 2012 Eurovision Facebook Gaming GOOD NEWS Grexit Hollywood Internet ISIS Lifestyle Media nerit.gr Norman Atlantic Sandy Sex Showbiz sok Survey SURVIVOR Twitter viral X-Files