Γουατεμάλα: Στους 253 οι νεκροί από τη φονική κατολίσθηση

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/10-gouatemala-stous-253-oi-nekroi-apo-ti-foniki-katolisthisi.html

374 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται - 40 οικογένειες εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή, ενώ έχουν ειδοποιηθεί ότι πρέπει να την εκκενώσουν

Τουλάχιστον 253 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και είχε ως αποτέλεσμα να θαφτεί τμήμα κοινότητας κοντά στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας κάτω από τόνους λάσπης, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της χώρας (Conred), 374 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η κατολίσθηση συνέβη έπειτα από έντονη βροχόπτωση η οποία έπληξε τη νύχτα της Πέμπτης 1ης Οκτωβρίου την κοινότητα Σάντα Καταρίνα Πινούλα, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, καταστρέφοντας εκατοντάδες κατοικίες.

Περίπου 40 οικογένειες εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή, ενώ έχουν ειδοποιηθεί ότι πρέπει να την εκκενώσουν. Η κυβέρνηση τους έχει υποσχεθεί να τους χορηγήσει νέες κατοικίες.

Τα σωστικά συνεργεία θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε η Conred.

http://www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive