-->

Πέθανε ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, την Παρασκευή η κηδεία

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/kannellopoulos-11.html
Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Γεννήθηκε το 1948 στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα (1967-74), εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του και ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 1984. Διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 22.1.96 έως 25.9.96.

Υπήρξε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Νοέμβριος 1983-86), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (1986-88)και πρόεδρος της ΓΣΕΕ (1989-93). 

Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (1990-93) και μέλος του προεδρείου της Oικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1990-92). Από το 2001 ήταν πρόεδρος της ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2 το μεσημέρι στο 1ο νεκροταφείο (εκκλησία Αγ. Θεοδώρων) ενώ η ταφή θα γίνει το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ζαχάρω Ηλείας.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF με βαθειά οδύνη ανακοινώνει το θάνατο του Προέδρου της Λάμπρου Κανελλόπουλου:

Διετέλεσε Πρόεδρος από το 2000. Μια θέση εθελοντική και άμισθη που τίμησε στο μέγιστο βαθμό με το ήθος και την εντιμότητα αλλά και την διορατικότητα και αποτελεσματικότητα της δράσης του.
Προώθησε όσο λίγοι την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα και τον κόσμο και την υπόθεση του μητρικού θηλασμού, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού με την καθιέρωση στη χώρα μας των τριών πρώτων Φιλικών προς τα Βρέφη νοσοκομείων.

Υπήρξε μέλος πολλών σημαντικών φορέων και συλλόγων όπως του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας και του Πολιτιστικού Ομίλου του Λόρδου Βύρωνα.

Για τη σημαντική ανθρωπιστική του δράση και προσφορά τιμήθηκε το 2004 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.

Υπηρέτησε επίσης σε υψηλές κυβερνητικές και πολιτικές θέσεις.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για το θάνατο του Λάμπρου Κανελλόπουλου:

"Από χθες το Κίνημα μας νιώθει φτωχότερο.
Έφυγε από κοντά μας ένας σεμνός αγωνιστής.
Ένας μεγάλος δημοκράτης.
Ένας σημαντικός άνθρωπος.

Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος ήταν πάντοτε παρών σ'Α όλη τη διαδρομή μας. Είτε διεκδικώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων ως ο πιο φωτεινός ηγέτης του συνδικαλιστικού κινήματος, είτε μαχόταν στη βουλή για το δίκαιο και την πατρίδα, είτε έσκυβε στοργικά πάνω από τα παιδιά του κόσμου μέσα από την Unisef, έδινε όλο του το είναι με αποστολική διάθεση και πανθομολογούμενη τιμιότητα.

Το ΠΑΣΟΚ, το μαζικό κίνημα, η προοδευτική και δημοκρατική παράταξη πενθούν σήμερα. Ο Λάμπρος, όμως, θα ζει για πάντα ανάμεσά  μας."

http://www.express.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3