-->

Το Σογιούζ συνδέθηκε επιτυχώς με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/6sogiouz.html
Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ μετέφερε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με ασφάλεια το τριμελές διεθνές πλήρωμά του, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά ενός Δανού αστροναύτη, μία ημέρα αφότου χρειάστηκε να πραγματοποιήσει ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με διαστημικά σκουπίδια.
Το Soyuz TMA-18M εκτοξεύτηκε το πρωί της Τετάρτης από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν μεταφέροντας στο διαστημικό εργαστήριο τον Ρώσο κυβερνήτη Σεργκέι Φολκόφ, τον κοσμοναύτη από το Καζακστάν Αϊντίν Αϊμπέτοφ και τον Δανό αστροναύτη Αντρέας Μόγκενσεν.
"Το Soyuz συνδέθηκε επιτυχώς με τον ISS", ανακοίνωσε παρουσιαστής της NASA TV μετά την άφιξη του διαστημοπλοίου στον ΔΔΣ περίπου στις 10.40 ώρα Μόσχας.
Μέσα σε λιγότερες από δύο ώρες, πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του και το τριμελές του πλήρωμα θα προστεθεί στους έξι αστροναύτες που βρίσκονται ήδη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Είναι η πρώτη φορά από το 2013 που 9 άνθρωποι θα συγκατοικήσουν στον ISS.
Ο Μόγκενσεν, γνωστός ως "Γκαγκάριν της Δανίας" από τον σοβιετικό κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν που ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο διάστημα, μεταφέρει ποδήλατα γυμναστικής δανικής κατασκευής καθώς και 20 πλαστικά "ανθρωπάκια" LEGO.
Μαζί με τον Αϊμπέτοφ και τον βετεράνο Ρώσο κοσμοναύτη Γκενάντι Παντάλκα --ο οποίος βρίσκεται στον ΔΔΣ από τον Μάρτιο-- αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη στις 12 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, μέχρι τότε ο Παντάλκα θα έχει συμπληρώσει συνολικά 878 ημέρες παραμονής στο διάστημα, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον.
Ο Φολκόφ θα επιστρέψει στη Γη τον Μάρτιο μαζί με τον αστροναύτη της NASA Σκοτ Κέλι και τον Ρώσο Μιχαήλ Κορνιένκο, αφού θα έχουν περάσει έναν χρόνο στο διάστημα.

http://www.imerisia.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3