-->

Νέα ένταση με μετανάστες στη Μυτιλήνη

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/5mutilini.html

Επεισόδια «κάμπινγκ» μεταναστών - «Μας συμπεριφέρονται σαν ζώα», καταγγέλλουν Σύροι μετανάστες

Νέα ένταση σημειώθηκε το Σάββατο στη Μυτιλήνη, όπου η κατάσταση με τους πρόσφυγες έχει βγει πλέον εκτός ελέγχου, με τις τοπικές αρχές να καταγγέλλουν ότι περισσότεροι από 25.000 μετανάστες βρίσκονται πλέον στο νησί.



Μία μόλις ημέρα έπειτα από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν όταν περίπου 1.000 Αφγανοί μετανάστες επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής, υπήρξαν νέες συμπλοκές σε «κάμπινγκ» μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που βρίσκονται εκεί διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν, υποστηρίζοντας ότι τους συμπεριφέρονται «σαν ζώα».

Το μεσημέρι του Σαββάτου έσπευσαν στη συγκεκριμένη περιοχή του νησιού άντρες των ΜΑΤ, προκειμένου να μην σημειωθούν πιο σοβαρά επεισόδια και να μην προστεθεί περισσότερη ένταση στο ήδη «θερμό» κλίμα, όπως αποτυπώνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες του protothema.gr.



Πάντως, οι μετανάστες κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες παραμονής τους στο νησί και ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημα τους με παρέμβαση ουσιαστική της Πολιτείας, προκειμένου να πάρουν χαρτιά τους,  να φύγουν από τη Μυτιλήνη και εν συνεχεία να προωθηθούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.  

«Είμαστε στοιβαγμένοι σα τα ζώα βρωμάει παντού απαράδεκτες οι συνθήκες ντροπή τους να μας δώσουν χαρτιά να φύγουμε», καταγγέλλει ο Σύρος μετανάστης Χαλάφ αποκλειστικά στο protothema.gr



















http://www.protothema.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3