Σχέδιο - «ανάσα» από Ντράγκι: Απευθείας χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών

http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/3trapezes.html
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδριάζει σήμερα στη Φρανκφούρτη και πιθανόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, να εξετάσει την αποκατάσταση της δυνατότητας χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών απευθείας από την ΕΚΤ, κάνοντας αποδεκτά ως ενέχυρα τα ομόλογά τους που έχουν εκδοθεί ή είναι εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο.

«Αυτό θα απελευθέρωνε τις τράπεζες από τον ακριβότερο δανεισμό τους μέσω της έκτακτης χρηματοδότησης (ELA), θα καθιστούσε θεωρητικά επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (σ.σ.: αγοράς ομολόγων) της ΕΚΤ και θα ενίσχυε το μήνυμα πως έχει περάσει η ελληνική κρίση και η απειλή που αποτελεί για την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης», αναφέρει το Bloomberg.
Η ΕΚΤ αναμένεται να αφήσει σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκιά της - στο 0,05% το βασικό επιτόκιο και στο -0,2% το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων - σύμφωνα με την πρόβλεψη και των 47 οικονομολόγων που μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.
Σχέδιο - «ανάσα» από Ντράγκι: Απευθείας χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών
Η μείωση των τιμών των πρώτων υλών, η επιβράδυνση του διεθνούς εμπορίου και η κατρακύλα των παγκόσμιων χρηματιστηρίων καθιστούν πιθανή την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης.
Αν και οι οικονομολόγοι θεωρούν απίθανη για την ώρα τη λήψη νέων μέτρων, θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη σε κάθε ενδεχόμενη ένδειξη ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ύψους 1,1 τρισεκ. ευρώ, μπορεί να επεκταθεί.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 15.30 (ώρα Ελλάδος), μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην εισαγωγική του δήλωση, ο Ντράγκι θα παρουσιάσει τις τριμηνιαίες προβλέψεις της ΕΚΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό.
Οι προβλέψεις του Ιουνίου έδειχναν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα ανέλθει στο 0,3% φέτος, για να αυξηθεί στη συνέχεια στο 1,5% στο 2016 και στο 1,8% στο 2017. Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονταν στην υπόθεση ότι η μέση τιμή του πετρελαίου μπρεντ θα ανέρχονταν στα 63,80 δολάρια το βαρέλι φέτος και στα 71 δολάρια το 2016. Όμως, οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν κάτω από τα 43 δολάρια τον περασμένο μήνα, υποδηλώνοντας ότι οι προβλέψεις της ΕΚΤ για το 2015 και το 2016 είναι απίθανο να διατηρηθούν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας WSJ, στη σημερινή συνέντευξη τύπου του Ντράγκι θα κυριαρχήσουν η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, η πρόσφατη ανατίμηση του ευρώ και η μείωση των τιμών των πρώτων υλών, καθώς όλα αυτά δείχνουν ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης θα κινηθεί κοντά στο μηδέν τους επόμενους μήνες.

http://www.imerisia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services