-->

Ανατροπή-σοκ: «Πλούσιος» όποιος έχει μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/27anatropi-sok-ploysios-opoios-ehei-miniaio-eisodima-1500-eyro.html
Aνατροπές-σοκ για εκατομμύρια πολίτες φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εισπραχθούν επιπλέον φόροι ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, και όπως αναφέρει η Realnews, πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν αυξημένους φόρους, σύμφωνα με τους νέους συντελεστές φορολόγησης που θα τεθούν σε ισχύ.
Στο πλαίσιο των αλλαγών που επίκεινται στο φορολογικό, μάλιστα, θα καταργηθούν όλες οι φοροαπαλλαγές που ίσχυαν μέχρι τώρα, ενώ θα επανεξεταστούν όλα τα προνοιακά επιδόματα που δίνονται. Απώτερος στόχος των δύο αυτών κινήσεων στις οποίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση είναι να εξοικονομηθούν περίπου 3,6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και να «αναπνεύσουν» έτσι τα κρατικά ταμεία.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα προαναφερθέντα που εξετάζονται από το οικονομικό επιτελείο. Στον σχεδιασμό υπάρχει, επίσης, η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα. Οι εν λόγω αυξήσεις, μάλιστα, προορίζεται να προταθούν στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ως ισοδύναμο μέτρο προκειμένου να κλείσει η «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ουσιαστικά, με βάση τα σχεδιαζόμενα μέτρα από την κυβέρνηση, με βάση τον νέο νόμο θα θεωρείται... πλούσιος όποιος έχει μηνιαίο εισόδημα ύψους 1.500 ευρώ...      
Επίσης, στις συσκέψεις στο ΥΠΟΙΚ συζητιούνται και οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, προκειμένου να εφαρμοστούν τα όσα συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου.
Στο στόχαστρο έχει μπει και το αφορολόγητο και τα όρια του, ο ορισμός των οποίων θα επηρεάσει τον αριθμό και τις κατηγορίες εκείνων που θα πληρώσουν τον λογαριασμό.
Στο τραπέζι είναι και η μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς, ενώ σε δύσκολη εξίσωση μετατρέπεται ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, για τον οποίο θα την «πληρώσουν» τελικά τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία.



Πηγή: www.iefimerida.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3