-->

Η έρευνα για την φετινή περίοδο στο ναυάγιο των Αντικυθήρων ολοκληρώθηκε - Δείτε εικόνες

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/27-i-ereuna-gia-tin-fetini-periodo-sto-nauagio-ton-antikithiron-oloklirothike.html
Η φετινή περίοδος έρευνας του Ναυαγίου των Αντικυθήρων από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με την υποστήριξη του Αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα να γίνει ανασκαφή στο συγκεκριμένο ναυάγιο με τη φυσική παρουσία Ελλήνων και ξένων καταδυόμενων αρχαιολόγων.
Σστο παραπάνω χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν καταδύσεις για 12 ημέρες, με συνολικό χρόνο βυθού 40 περίπου ανθρωποωρών και ανελκύσθηκαν πάνω από 50 αντικείμενα. Η για πρώτη φορά συστηματική ανασκαφή (μετά από τις τρεις αποστολές του 1900, 1953, 1976) στο χώρο του μοναδικού, ιδιαίτερου και συμβολικού Ναυαγίου των Αντικυθήρων, όπου η υποβρύχια αρχαιολογία έκανε τα πρώτα της βήματα, αποτελεί επίπονη διαδικασία, η οποία έχει να αντιμετωπίσει το μεγάλο βάθος, τις κακές καιρικές συνθήκες και ένα χώρο, ο οποίος έχει αναμοχλευθεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Εν τούτοις, η συστηματική ανασκαφική επιστημονική προσέγγιση διευρύνει σταδιακά τις γνώσεις μας για το ίδιο το ναυάγιο και το φορτίο του και βοηθά στην κατανόηση του χώρου και του συμβάντος.  Τα δεδομένα που συνελέχθηκαν, τα νέα ευρήματα και οι προγραμματιζόμενες αναλύσεις στα ανελκυσθέντα υλικά (ξύλο, μόλυβδο, κεραμική) αναμένεται να απαντήσουν ερωτήματα που αφορούν στο ναυάγιο.

Η έρευνα για την φετινή περίοδο στο ναυάγιο των Αντικυθήρων ολοκληρώθηκε - Δείτε εικόνες
Οι νέες τεχνολογικές και μεθοδολογικές προσεγγίσειςανοίγουν νέα προοπτική στην ίδια την επιστήμη της υποβρύχιας αρχαιολογίας. Ταυτόχρονα, αναδεικνύονται οι ιδιαίτερες δυνατότητες και η σημασία της υποβρύχιας αρχαιολογίας. Ενδεικτική είναι η επιτυχία της έκθεσης για το Ναυάγιο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η οποία ανοίγει εκ νέου τις πύλες της στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Η έρευνα για την φετινή περίοδο στο ναυάγιο των Αντικυθήρων ολοκληρώθηκε - Δείτε εικόνες Η έρευνα για την φετινή περίοδο στο ναυάγιο των Αντικυθήρων ολοκληρώθηκε - Δείτε εικόνες Η έρευνα για την φετινή περίοδο στο ναυάγιο των Αντικυθήρων ολοκληρώθηκε - Δείτε εικόνες Η έρευνα για την φετινή περίοδο στο ναυάγιο των Αντικυθήρων ολοκληρώθηκε - Δείτε εικόνες Η έρευνα για την φετινή περίοδο στο ναυάγιο των Αντικυθήρων ολοκληρώθηκε - Δείτε εικόνες  

www.patrasevents.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3