-->

Νέο πρωθυπουργό αποκτά η Αυστραλία, ο Αμποτ χάνει την ηγεσία των Φιλελευθέρων

Τον πέμπτο πρωθυπουργό της μέσα σε οκτώ χρόνια θα αποκτήσει η Αυστραλία, καθώς ο Τόνι Άμποτ έχασε τη στήριξη του κόμματός του, των Φιλελευθέρων. Πρόεδρος του κόμματος αναδείχθηκε ο υπουργός Επικοινωνιών Μάλκομ Τέρνμπουλ.

Σε μυστική ψηφοφορία στελεχών του κόμματος, ο Τέρνμπουλ αναδείχθηκε νικητής έναντι του Άμποτ με 54 ψήφους (ο Άμποτ συγκέντρωσε 44). 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κανμπέρα. Στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, αντιπρόεδρος του κόμματος εξελέγη η υπουργός Εξωτερικών, Τζούλι Μπίσοπ.

Νωρίτερα, ο Τέρνμπουλ είχε δηλώσει ότι επέλεξε να αμφισβητήσει την ηγεσία του Άμποτ, καθώς οι Φιλελεύθεροι κινδυνεύουν να χάσουν τις επόμενες εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν πριν τα μέσα Ιανουαρίου 2017.

Η δημοτικότητα του Άμποτ και των Φιλελευθέρων έχει υποστεί βαρύ πλήγμα, εξαιτίας λαθών στη διακυβέρνηση και της επιβράδυνσης της οικονομίας.

Ο Τέρνμπουλ, πρώην πολυεκατομμυριούχος, ο οποίος στράφηκε στις start up επιχειρήσεις, είναι εδώ και καιρό ο βασικός αντίπαλος του Άμποτ. 

Ο αυστραλός πρωθυπουργός κατέφερε να ξεπεράσει τον Φεβρουάριο μια άλλη πρόκληση μέσα από το ίδιο του το κόμμα, όταν πολλά μέλη υπέβαλαν πρόταση μομφής εναντίον του, η οποία τελικά απορρίφθηκε.

Ωστόσο, ο Άμποτ δεν κατάφερε να ανακτήσει τη δημοφιλία του και έβλεπε το Εργατικό Κόμμα να ηγείται στις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν, επίσης, ότι οι Αυστραλοί θεωρούσαν τον Τέρνμπουλ ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό.


http://www.tanea.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3