-->

Ο θρίαμβος του φιλέλληνα και της Ελληνίδας


Στον φετινό τελικό ανδρών του αμερικανικού τουρνουά US Open νικητές αναδείχθηκαν ένας φιλέλληνας και μία Ελληνίδα.

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/15-fillelinas.html
Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε το Us Open κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ, σε έναν τελικό με ελληνικό χρώμα, καθώς διαιτητής ήταν η Ελληνίδα Εύα Ασδεράκη
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει ταχθεί υπέρ της χώρας μας, όπως πέρυσι στο Μουντιάλ, όταν πανηγύρισε έξαλλα τα γκολ του Σάμαρη και του Σαμαρά στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού και τη σχετική φωτογραφία ανέβασε στο Twitter, γράφοντας στα ελληνικά «Πάμε, Ελλάδα», κατέκτησε το δεύτερό του US Open και το 10 γκραν σλαμ στην καριέρα του.
Με τη νέα του επιτυχία (3-1 σετ με 6-4, 5-7, 6-4, 6-4), που σημειώθηκε επί του ρέκορντμαν (17 τρόπαια) σε κατακτήσεις γκραν σλαμ, Ρότζερ Φέντερερ, έπιασε στην 7η θέση όλων των εποχών τον Μπιν Τίλντεν και απέχει μόλις ένα γκραν σλαμ από τους Ροντ Λάβερ και Μπγιορν Μποργκ, που έχουν από 11 τίτλους, ενώ στο κυνήγι του βρίσκονται ακόμα ο Ραφαέλ Ναδάλ των 14 κορυφαίων τροπαίων και πρωτίστως ο Ρότζερ Φέντερερ των 17 τίτλων.
Ο 34χρονος Ελβετός πίεσε τον 28χρονο Σέρβο αντίπαλό του, αλλά, όπως και πριν από δύο μήνες, στον τελικό του Γουίμπλεντον, έτσι και χθες τα ξημερώματα, ηττήθηκε με τον ίδιο τρόπο (ισοφάρισε σε 1-1) και με το αυτό σκορ (3-1 σετ), παρουσία του πρωταγωνιστή της ταινίας «Οι 300», Τζέραρντ Μπάτλερ, που ήταν καλεσμένος του Τζόκοβιτς. Μάλιστα, μετά τη νίκη του πήγε στην εξέδρα, τον αγκάλιασε και ως σύγχρονος... Λεωνίδας φώναξε: «This is Sparta».
Εύα Ασδεράκη
Εύα Ασδεράκη
Το απωθημένο του Τζόκοβιτς, ο οποίος φέτος διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν, καθώς κατέκτησε τρία γκαν σλαμ (Αυστραλιανό Open, Γουίμπλεντον και US Open), κάτι που είχε πετύχει και το 2011, είναι το Ρολάν Γκαρός στο οποίο τρεις φορές (2012, 2014, 2015) έφτασε στον τελικό, αλλά έμεινε φιναλίστ.
Μεγάλη... νικήτρια του χθεσινού αμερικανικού τουρνουά τένις ήταν και η Εύα Ασδεράκη. Η Ελληνίδα διαιτητής έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που διηύθυνε τελικό ανδρών σε γκραν σλαμ!
Η 33χρονη Χαλκιδαία, η οποία πλέον ζει μόνιμα μαζί με τον σύζυγό της Πολ Μουρ, με τον οποίον παντρεύτηκαν το 2012, στο χωριό Μόνκτον Κομπ της Αγγλίας, μέχρι και το 1997 έπαιζε τένις ως χόμπι. Τότε, ούσα μόλις 16 ετών, σε ένα διεθνές τουρνουά στη Χαλκίδα, ελλείψει επόπτη γραμμών, κάλυψε τη θέση. Της άρεσε, εξελίχθηκε, πριν τα 20 της έγινε διεθνής και έφτασε στην κορυφή.
Πλέον τον περισσότερο καιρό τον περνάει ταξιδεύοντας: «Οντως, 20-25 εβδομάδες τον χρόνο ταξιδεύω και διευθύνω αγώνες γκραν σλαμ. Οπως κάθε δουλειά έχει και τα αρνητικά της: χάνεις οικογενειακές στιγμές».
Ενίοτε, βέβαια, όταν απέναντί σου έχεις την εκρηκτική Σερένα Γιουίλιαμς, καλείσαι να διατηρείς την αυτοσυγκράτησή σου. Οπως έγινε το 2011, όταν στη διάρκεια του τελικού γυναικών για το US Open, η Νο1 τενίστρια στον κόσμο επιτέθηκε φραστικά στην Ελληνίδα διαιτητή. Η τελευταία, ενεργούσα ορθότατα, έδωσε έναν πόντο στην αντίπαλο της Αμερικανίδας αθλήτριας, στην Αυστραλή Σαμάνθα Στόσουρ, η οποία και νίκησε με 2-0 σετ. Πέρυσι, θύμα της ακριβοδίκαιης Εύας Ασδεράκη έπεσε ο Ραφαέλ Ναδάλ.
Ολοι οι ειδικοί θεωρούν πως είναι η κορυφαία γυναίκα διαιτητής στον κόσμο.


Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3