-->

Στις 29 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

  http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/14-stis-29-noemvriou-tha-sunehistei-i-diki-tis-hrusis-augis.html
Ένα προς ένα τα εγκλήματα κατά αλλοδαπών, οι επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών, οι έκνομες ενέργειες μελών της ΧΑ, αλλά και η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης κατά τα ναζιστικά πρότυπα με όπλα και στρατιωτική εκπαίδευση αναβιώνουν στη δικαστική αίθουσα
Το βαρύ κατηγορητήριο με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ανέγνωσε σήμερα Δευτέρα η εισαγγελέας του δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου κλείνοντας το κεφάλαιο των διαδικαστικών θεμάτων αλλά και των ενστάσεων που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παραγόντων της πολύκροτης δίκης από την έναρξή της τον περασμένο Απρίλιο και για πολλές συνεδριάσεις.

Ένα προς ένα τα εγκλήματα κατά αλλοδαπών, οι επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών, οι έκνομες ενέργειες μελών της ΧΑ, αλλά και η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης κατά τα ναζιστικά πρότυπα με όπλα και στρατιωτική εκπαίδευση αναβιώνουν στη δικαστική αίθουσα μέσα από τις σελίδες του ογκωδέστατου κατηγορητηρίου.

Παρόντες στη δίκη ελάχιστοι, όπως συμβαίνει πάντα, από τους κατηγορούμενους και βέβαια κανείς από την ηγετική ομάδα της ΧΑ που έχει επιλέξει από την αρχή να μην παρίσταται επιχειρώντας να αποσυνδεθεί από το βαρύ κατηγορητήριο και να αφαιρέσει από τη δίκη το αυτονοήτως υπαρκτό πολιτικό πρόσημο.

Λίγο πριν η εισαγγελέας αρχίσει την ανάγνωση του ογκωδέστατου κατηγορητηρίου, αριθμεί πάνω από χίλιες σελίδες, απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις ενώ το δικαστήριο δεν εισήλθε στη διαδικασία εξέτασης της ένστασης για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνει πρωτίστως την ηγετική ομάδα της ΧΑ.

Συνήγοροι υπεράσπισης προσπάθησαν να θέσουν το θέμα, ότι ισχύει η σύμβαση 
του Παλέρμο και εξ αυτού η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης δεν στέκει - άποψη που έχει εκφράσει ένας δικαστής ο Νικόλαος Σαλάτας που μειοψήφησε στο βούλευμα που παρέπεμψε τους κατηγορουμένους σε δίκη- χωρίς το δικαστήριο να το εξετάσει.

Παρόντες, όπως πάντα στη δίκη, οι τραγικοί γονείς του Παύλου Φύσσα που περιμένουν στωϊκά να καταθέσουν για τη στυγερή δολοφονία του παιδιού τους που αποτελεί και την κορωνίδα στην εγκληματική δράση της ΧΑ.

Το δικαστήριο πάντως, όπως ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου θα διακόψει πλέον για μετά τις εκλογές με πρώτη δικάσιμο την 29η Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης ενημέρωσαν το δικαστήριο πως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων , σε διάλειμμα της δίκης δέχθηκαν επιθέσεις με καφέδες από μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς στο χώρο που κρατούνταν. Οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «ψυχολογική πίεση», υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά» και καταγγέλλοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η δίκη.

«Σας υπενθυμίζω ότι η δίκη διεξάγεται εδώ», απάντησε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, με την υπεράσπιση να επιμένει «Δεν μπορούσαν να κρατηθούν με ασφάλεια;» . Η πρόεδρος απευθυνόμενη στον υπεύθυνο της αστυνομικής φρουράς παρατήρησε : «Λάβετε τα μέτρα σας, αυτά είναι παρατράγουδα, δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτά τα πράγματα. Είναι το δεύτερο περιστατικό, να μην υπάρξει τρίτο. Λάβετε τα μέτρα σας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς διεξάγεται σε διπλανή αίθουσα αυτής στην οποία εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.


Πηγή: http://www.skai.gr/ 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3