Πώς Facebook και Twitter ανέδειξαν νικητές και ηττημένους του ντιμπέιτ

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/10facebook-twitter.html

Νικητής στην πρώτη ερώτηση για την οικονομία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έδειξαν οι αντιδράσεις των χρηστών, βάσει της ανάλυσης της χροιάς των σχολίων που συγκέντρωσε

Η ταυτόχρονη αξιολόγηση των σχολίων των χρηστών των κοινωνικών δικτύων είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος για να «μετρήσει» κανείς τους νικητές και τους ηττημένους του χθεσινού ντιμπέιτ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι όχι μόνο παρακολούθησαν την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, αλλά εξέφρασαν τη γνώμη τους με ένα ποστ στους λογαριασμούς τους σε facebook και Twitter. Το skai.gr σε συνεργασία με το palo.gr, μπήκε στο χώρο των social media και σας παρουσιάζει τις τάσεις και τις αντιδράσεις που επικράτησαν σε twitter και facebook για τους πολιτικούς αρχηγούς. Αξιοσημείωτο στοιχείο των μετρήσεων είναι το γεγονός πως οι Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μειμαράκης και Παναγιώτης Λαφαζάνης αν και απασχόλησαν περισσότερο τους χρήστες συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο μέρος των αρνητικών τοποθετήσεων. 


Νικητής στην πρώτη ερώτηση ο Βαγγέλης Μειμαράκης
Στην πρώτη ερώτηση που αφορούσε τα ζητήματα της οικονομίας, της ανάπτυξης και της ανεργίας η συνολική τάση που διαμορφώνεται σε μία συνολική απεικόνιση του palo.gr από facebook και twitter δείχνει πως ο κύριος Μειμαράκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός για το οποίο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν θετική γνώμη. Αναλυτικότερα ο κύριος Μειμαράκης μπορεί να μην συγκέντρωσε περισσότερα σχόλια από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά σε σύνολο 3474 σχολίων, 941 έχουν θετική χροιά, 1616 είναι ουδέτερα ενώ αρνητικές ήταν 917 αναρτήσεις. 

Τα στοιχεία του palo.gr δείχνουν πως ο κύριος Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πρώτης του τοποθέτησης «πυροδότησε» συνολικά 6420 αναρτήσεις σε facebook και twitter από τις οποίες οι 824 ήταν θετικές, οι 3206 είναι ουδέτερες ενώ οι 2390 ήταν αρνητικές. Αντίστοιχα ο κύριος Λαφαζάνης συγκέντρωσε 2499 σχόλια από τα οποία τα 757 ήταν θετικά τα 487 ουδέτερα ενώ τα 1255 ήταν αρνητικά. Τέλος ο κύριος Θεοδωράκης απασχόλησε 373 χρήστες από τους οποίους οι 52 εκφέρονται θετικά, οι 76 αρνητικά και οι 245 αρνητικά. 

Η κυρία Γεννηματά στην πρώτη της τοποθέτηση απασχόλησε συνολικά 344 χρήστες εκ των οποίων οι 35 ήταν θετικοί, οι 265 ουδέτεροι ενώ υπάρχουν και 44 αρνητικοί. Αντίστοιχα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος συγκέντρωσε 134 αναρτήσεις από τις οποίες οι 27 ήταν θετικές, οι 72 ουδέτερες και οι 35 αρνητικές. Τέλος ο κύριος Κουτσούμπας συγκέντρωσε 94 σχόλια από τα οποία 1 ήταν θετικό, 87 ήταν ουδέτερα και 9 αρνητικά. 


Θετική εικόνα μόνο για την κυρία Γεννηματά 
Στη δεύτερη ερώτηση τα στοιχεία του palo.gr δείχνουν σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος των χρηστών των social media με τους πολιτικούς αρχηγούς να πολλαπλασιάζουν τα σχόλια που συγκεντρώνουν. Σημειώνεται πως αυτή τη φορά η μοναδική νικήτρια στα social media είναι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς οι κύριοι Τσίπρας, Μειμαράκης, Λαφαζάνης, Θεοδωράκης, Κουτσούμπας και Καμμένος «κρίθηκαν» αρνητικά από τους χρήστες. Η κυρία Γεννηματά συγκέντρωσε κατά τη δεύτερη τοποθέτησή της 931 σχόλια στο σύνολο από τα οποία τα 162 είναι θετικά, τα 87 ουδέτερα και τα 82 αρνητικά. 

Όπως και στην πρώτη ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο όγκο σχολίων με 9269 δημοσιεύσεις να τον αφορούν. Από αυτές οι 1307 ήταν θετικές, οι 4748 ουδέτερες και οι 3214 αρνητικές. 

Πηγή: skai.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive