Τώρα μπορείτε να "οδηγήσετε" στον Άρη, με τον Curiosity simulator της NASA

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/mars-driving.html
Θέλετε να εξερευνήσετε την επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη; Κανένα πρόβλημα, αφού η NASA δημιούργησε δύο interactive web εφαρμογές που σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε την επιφάνεια του Άρη από την άνεση του… καναπέ σας.

Και τα δύο νέα “παιχνίδια” της NASA θα σας δώσουν την ευκαιρία να πάρετε μία γεύση από την επιφάνεια του Άρη, αλλά από δύο διαφορετικές οπτικές. Με το Mars Trek, η προσέγγιση μοιάζει περίπου με αυτή του Google Earth, ξεδιπλώνοντας δεδομένα από περισσότερα από 50 χρόνια εξερεύνησης της NASA σε μία interactive τρισδιάστατη σφαίρα. Η εμπειρία είναι αρκετά βαθιά, με 2D και 3D views, χειριστήρια εμπνευσμένα από παιχνίδια και bookmarks που δείχνουν σημεία ενδιαφέροντος από προηγούμενες αποστολές της NASA. Μάλιστα, το Mars Trek προσφέρει τόση λεπτομέρεια που η NASA το χρησιμοποιεί για να εντοπίσει περιοχές που ενδεχομένως να είναι κατάλληλες για να προσεδαφιστεί το Mars rover το 2020.

Με το Experience Curiosity, ο χρήστης έχει περισσότερο προσωπική εμπειρία, αφού αναλαμβάνει να χειριστεί το τελευταίο rover της NASA. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν προσομοιωτή με χειροκίνητο έλεγχο κίνησης, πολλαπλές γωνίες θέασης ενώ προσφέρoνται και πληροφορίες για τις περιοχές του Κόκκινου πλανήτη που έχουν ήδη εξερευνηθεί.

Και τα δύο εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με οποιονδήποτε web browser. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε (εντελώς δωρεάν) και να παίξετε μαζί τους, εδώ και εδώ.

http://www.insomnia.gr
/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services