-->

Εγκαίνια νέας εποχής στην Αίγυπτο

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/7egkainia-neas-epoxhs-sthn-aigypto.html

Υπερθέαμα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη χθεσινή τελετή για την επέκταση της Διώρυγας του Σουέζ 


 |

Ο πρόεδρος Αλ Σίσι μαζί με ένα αγόρι που κυματίζει την αιγυπτιακή σημαία
Στρατιωτικοί και κάτοικοι του Καΐρου πανηγύρισαν στην Πλατεία Ταχρίρ τα εγκαίνια
Αποψη της διευρυμένης διώρυγας από γέφυρα της Ισμαηλίας
      
Με μια πομπώδη τελετή η αιγυπτιακή κυβέρνηση εγκαινίασε χθες την επέκταση της Διώρυγας του Σουέζ. Η παρουσία ξένων ηγετών σηματοδότησε τη διεθνή υποστήριξη ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Αλ Σίσι υποσχέθηκε ότι το έργο των 8 δισ. δολαρίων θα ενισχύσει την οικονομία της Αιγύπτου που καταρρέει, έπειτα από τις ταραχές των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ο πρόεδρος Αλ Σίσι, πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και επικεφαλής του στρατιωτικού πραξικοπήματος για την ανατροπή πριν από δύο χρόνια του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι, φορώντας τη στολή του έφθασε στη διώρυγα επιβαίνοντας στο ιστορικό πλοίο «Ελ Μαχρούσα», το πρώτο που είχε διαπλεύσει τη διώρυγα στα εγκαίνιά της το 1869.

Ηταν το ίδιο καράβι με το οποίο έφυγε για την εξορία στην Ιταλία ο βασιλιάς Φαρούκ μετά την ανατροπή του από τον στρατό το 1952. Το σκάφος συνόδευαν πολεμικά πλοία ενώ υπερπτήσεις πραγματοποιούσαν μαχητικά και ελικόπτερα, την ώρα που στις όχθες συγκροτήματα χόρευαν παραδοσιακούς χορούς. Κάποια στιγμή στάθηκε δίπλα στον αιγύπτιο πρόεδρο ένα αγόρι ντυμένο στρατιωτικά που κρατούσε μια μεγάλη σημαία της χώρας.

Αργότερα, ο Αλ Σίσι φόρεσε το κοστούμι του και παραβρέθηκε στην επίσημη τελετή στην Ισμαηλία, όπου δέχθηκε τους ξένους ηγέτες και εκπροσώπους πολλών χωρών. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις των ακραίων ισλαμιστών τόσο στη Χερσόνησο του Σινά όσο και στο Κάιρο.
Παρόντες στην τελετή, εκτός από τον έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ήταν ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι βασιλείς της Ιορδανίας Αμπντάλα και του Μπαχρέιν Χαμάντ αλ Χαλίφα, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και άλλοι άραβες ηγέτες. Τ

ην τελετή και τους πανηγυρισμούς στους δρόμους του Καΐρου επισκίασε η απειλή της ισλαμικής οργάνωσης στο Σινά που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος ότι θα δολοφονήσει τον Κροάτη που απήγαγε στο Κάιρο τον προηγούμενο μήνα - ήταν μια ζοφερή υπενθύμιση του κινδύνου που αποτελούν οι τζιχαντιστές για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.
Η χθεσινή ημέρα ήταν εθνική αργία για την Αίγυπτο. Οι πόλεις στολίστηκαν με πανό που έγραφαν «Από τη μητέρα του κόσμου (Αίγυπτο) σε όλον τον κόσμο», ενώ στις όχθες της διώρυγας στήθηκε το τεράστιο άγαλμα ενός εργάτη που σκάβει. Στην απέναντι όχθη στήθηκε το επίσης τεράστιο άγαλμα της Ισιδος με φτερά.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

τανεα

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3