-->

Μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια

Ανεξέλεγκτες συνεχίζουν να μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, με περισσότερους από 10.000 πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/5-fwties-kaliforinia.html

Οι φωτιές έχουν καταστρέψει στρέμματα γης και χιλιάδες κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην αμερικανική πολιτεία, που πλήττεται από τη σφοδρότερη ξηρασία στην ιστορία της.
Είκοσι τρεις πυρκαγιές- έναντι 21 χθες το βράδυ, μαίνονται σήμερα στην περιοχή, γνωστοποίησε ο Ντάνιελ Μπέρλαντ, εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού πρόληψης των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια (Calfire). Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος πυροσβέστες από ολόκληρη την πολιτεία και μαζί τους δυνάμεις της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας με τη συνδρομή αεροσκαφών από το γειτονικό Κολοράντο
Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου Τζος Έρνεστ, ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για 27 εστίες που μαίνονται ανεξέλεγκτες και μετατρέπουν τα πάντα σε στάχτη στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ. Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι επιχειρούν να περιορίσουν τις φλόγες με την υποστήριξη 108 ελικοπτέρων και 22 πυροσβεστικών αεροσκαφών.
Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι πολλές πυρκαγιές «αποτελούνται από δεκάδες και δεκάδες μικρότερες εστίες» εξήγησε ο Μπέρλαντ.
Στην Καλιφόρνια η πλέον καταστροφική πυρκαγιά συνεχίζει να εξαπλώνεται και δεν έχει οριοθετηθεί παρά το 12% της έκτασής της. Σε διάστημα 7 ημερών έχει κατακάψει περισσότερα από 263 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών και άλλων εκτάσεων ήτοι δύο και πλέον φορές την επιφάνεια του Παρισιού, σύμφωνα με την Calfire.
Η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη και περισσότεροι από 3200 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί με 302 πυροσβεστικά οχήματα, 19 ελικόπτερα και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Δεκατρείς χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν χθες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της πυρκαγιάς. Οι φλόγες κατέστρεψαν 50 κτίρια, τα μισά εκ των οποίων κατοικίες, σύμφωνα με την Calfire.
Ένα πυκνό στρώμα καπνού έχει σκεπάσει μια περιοχή πολλών χιλιομέτρων στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, όπως αποκαλύπτει μια εικόνα από δορυφόρο που δημοσίευσε η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους ανθρώπους που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Οι καιρικές συνθήκες δε βοηθούν το έργο της πυρόσβεσης, καθώς το ποσοστό υγρασίας που έχει καταγραφθεί είναι άνω του 10% και ο υδράργυρος κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα για την εποχή επίπεδα, ενώ η Πολιτεία πλήττεται από μια πρωτοφανή ξηρασία εδώ και τέσσερα έτη.


http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3