-->

Τελευταία(;) παράσταση για τον Π. Χαϊκάλη: «Δεν είναι δική μου και δεν είναι... offshore»

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/29offshore.html
Εξηγήσεις για την offshore εταιρεία έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Παύλος Χαϊκάλης, υποστηρίζοντας ότι η «εταιρία δεν μου ανήκει, δεν είναι δική μου, είχα απλώς μια συμφωνία εκπροσώπησης».
«Η εταιρία είναι στην Κύπρο και άρα δεν είναι offshore, γι' αυτό και όταν τέθηκε το θέμα δεν με ενδιέφερε» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας πως πίσω από αυτή την υπόθεση υπάρχει ακόμα μια προσπάθεια να πλήξουν τον ίδιο: «Είμαι στόχος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Θα καταθέσω τα στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής εφόσον μου ζητηθεί», είπε ακόμα ο ίδιος.
«Η Κύπρος είναι στην ΕΕ, άρα μιλάμε για «inshore» εταιρία και όχι «offshore», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξήγησε: «Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες... Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»; Επισήμανε ότι στην Κύπρο δεν μπορούν να ιδρυθούν  υπεράκτιες εταιρίες, καθώς η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πως σε κάθε περίπτωση η επίμαχη εταιρία METROFIN LTD δεν του ανήκει, αλλά απλά συνεργάστηκε μαζί της με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Μιλάμε για «inshore» εταιρία και όχι «offshore», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξήγησε: «Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες... Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»;
Το 2008 σκέφτηκα έναν τρόπο να αξιοποιήσω το καλλιτεχνικό μου κεφάλαιο στην αγορά της Κύπρου, είπε εξηγώντας πώς ξεκίνησε όλη η υπόθεση και επανέλαβε πως δεν είναι «μέτοχος της εταιρίας, ούτε διοικητικό μέλος, ούτε ιδιοκτήτης», αλλά ότι απλώς είχε «συμφωνία εκπροσώπησης με αυτή την εταιρία που λειτουργούσε σαν ατζέντης».
Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ακόμα ότι οι απολαβές που είχε έχουν φορολογηθεί, ότι υπάρχουν τα παραστατικά, αλλά και ότι τα στοιχεία έχουν ελεγχθεί και «δεν βρέθηκε παρατυπία». Όσον αφορά στο πόθεν έσχες του 2011 όπου δεν υπάρχει η εταιρία, ο κύριος Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν την δήλωσε γιατί δεν είχε κανένα εισόδημα.
Υποστήριξε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να το δηλώσει στις αρμόδιες αρχές και την Επιτροπή Πόθεν Έχες της Βουλής, καθώς δεν έχει στην κατοχή του μετοχές της εταιρίας, ενώ είπε ότι τα χρήματα είναι φορολογημένα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Πρόσκληση
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είχε καλέσει νωρίτερα τον βουλευτή του κόμματος να αποδείξει δημοσίως με έγγραφα στοιχεία τους ισχυρισμούς του για την offshore εταιρεία στην Κύπρο και να δώσει συνέντευξη Τύπου, ειδάλλως δεν μπορεί να παραμείνει υποψήφιος με το κόμμα του.
Την πρόσκληση του Πάνου Καμμένου προς τον κ.Χαϊκάλη είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο επικεφαλής της επιτροπής Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το κόμμα δίνει 24ωρη προθεσμία στον πρώην υφυπουργό, προκειμένου να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς του.
«Ο συνάδελφος Παύλος Χαϊκάλης έκανε ήδη χθες μια δήλωση για το θέμα. Παρόλα αυτά και επειδή οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη», δήλωσε ο Τ. Κουίκ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.
«Δίνουμε ένα ανελέητο αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις αλλά δεν αποδεχόμαστε ούτε την συγκάλυψη» είπε χαρακτηριστικά.
Ο τέως υφυπουργός Εργασίας παραδέχθηκε χθες την offshore εταιρεία στην Κύπρο, λίγες μέρες μετά τη σχετική ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι τον είχαν «φωτογραφίσει» χωρίς να τον κατονομάσουν.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Παύλος Χαϊκάλης επέλεξε την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης για να επιβεβαιώσει τους ερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται πλέον πως θα έχει εμπλοκή με την αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής, αφού ο νόμος δεν επιτρέπει την κατοχή εξωχώριων εταιρειών από μέλη της.

http://www.imerisia.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3