-->

Ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/28-orkizete--ypiresiaki-kyberninis.html
Στα χέρια της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου περνά σήμερα μετά την προγραμματισμένη ορκωμοσία του υπουργικού συμβουλίου (στη μία το μεσημέρι) η ευθύνη για το κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί.
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, κυρία Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που ορκίστηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη αμέσως μετά στο Μέγαρο Μαξίμου όπου την υποδέχτηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων.
Παράδοση - παραλαβή
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είστε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδος και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Η παρουσία σας αποτελεί εγγύηση για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, όσο και για τις υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπεραιωθούν», είπε ο κ. Τσίπρας κατά την υποδοχή της κυρίας Θάνου στα σκαλιά του Μαξίμου. «Είμαι βέβαιος ότι εσείς και η κυβέρνηση που θα διορίσετε θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα. Η παρουσία σας θα βοηθήσει να γίνει ομαλά η εκλογική διαδικασία.
Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο. Εμείς μπαίνουμε σε εκλογική αναμέτρηση. Οσον αφορά εμένα, θα κάνω ό,τι μπορώ για να γίνει με τρόπο πολιτισμένο και να ακούσουν οι πολίτες θέσεις και προγράμματα και να ψηφίσουν τους καλύτερους κατά την άποψή τους» συνέχισε απευθυνόμενος στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα για την «επόμενη μέρα» των εκλογών προς πάσα κατεύθυνση: «Εχουμε μπροστά μας μια μάχη, να ανοικοδομήσουμε την οικονομία, να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Μια διαρκής διαπραγμάτευση. Η συζήτηση για την απομείωση του χρέους μάθαμε ότι θα γίνει τον Οκτώβριο από τον κ. Ρέγκλινγκ. Μια μάχη με τις δικές μας αδυναμίες. Θα κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για ομαλότητα και σταθερότητα, όπως και εγώ με τους πολιτικούς αρχηγούς. Καλή δύναμη!».
Ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση
«Ευχαριστώ θερμά για την ευαρέσκεια της παράδοσης της πρωθυπουργίας», απάντησε η κυρία Θάνου για να προσθέσει χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου με τον Αλ. Τσίπρα: «Σε κρίσιμη περίοδο έχω κληθεί να αναλάβω το βάρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Οι αρμοδιότητές της είναι η διεξαγωγή των εκλογών με ομαλό τρόπο. Θεωρώ ότι θα κληθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και το μεταναστευτικό και κάποια ακόμη θέματα. Θα έχω επαφή με όλους τους αρχηγούς κομμάτων, ώστε η συγκρότηση της κυβέρνησης να είναι ευρύτερης αποδοχής όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Η μικρή εμπειρία ως πολιτικός θα αναπληρωθεί πιστεύω από ωριμότητα και εμπειρία που έχω από μακρά εμπειρία ως δικαστικός. Εγώ και όλα τα μέλη θα καταβάλουμε τα μέγιστα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις».
Tο υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να αναλάβει ο Π. Μολυβιάτης και το υπουργείο Εσωτερικών ο Αντ. Μανιτάκης
Tο υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να αναλάβει ο Π. Μολυβιάτης και το υπουργείο Εσωτερικών ο Αντ. Μανιτάκης
Τα πρόσωπα
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός μετά την παραλαβή των καθηκόντων της είχε επικοινωνία με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα, βάσει και των «διερευνητικών επαφών» που συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ θα είναι εκτός απροόπτου περίπου 15 και εάν κάτι δεν αλλάξει μέχρι σήμερα τότε αναλαμβάνουν: υπουργός Οικονομικών ο μέχρι τώρα επικεφαλής του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης, Εξωτερικών ο Π. Μολυβιάτης, Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μιχ. Σπουρδαλάκης, Εθνικής Αμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ι. Γιάγκος αν και ακούστηκε και το όνομα του πρώην υπουργού Π. Χηνοφώτη, Προστασίας του Πολίτη Α. Μακρυδημήτρης, Παιδείας Φρόσω Κιάου (ήταν υπουργός και επί του επίσης υπηρεσιακού πρωθυπουργού κ. Πικραμμένου), Ναυτιλίας Χρ. Ζώης, υπουργός Τουρισμού Αλκηστις Πρωτοψάλτη, υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, υπουργός Εργασίας ο αρεοπαγίτης κ. Μουστάκας, υπουργός Υγείας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος (ακούστηκε και ο Γ. Κυριόπουλος), Μακεδονίας - Θράκης ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Κουτσαλίδης.

http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3