«Κουτσουρεμένες» οι συντάξεις από την εισφορά υπέρ Υγείας

http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/28-koutsouremenes-syntakseis.html
Μία πρώτη πικρή γεύση από τα νέα οικονομικά δεδομένα που φέρνουν οι αλλαγές του τρίτου Μνημονίου θα έχουν από σήμερα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου, καθώς οι συνταξιοδοτικές τους αποδοχές που έχουν αρχίσει να πιστώνονται από το βράδυ της Πέμπτης είναι «κουτσουρεμένες» από την ενσωμάτωση της αύξησης της παρακράτησης υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Η αύξηση, η οποία είναι της τάξεως του 2%, δηλαδή από 4% σε 6%, αφορά τόσο τις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις, ενώ οι μειώσεις θα επιβληθούν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι τα επιπλέον ποσά από τις αναδρομικές παρακρατήσεις για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα διαμοιραστούν ισόποσα στους τρεις τελευταίους μήνες του έτους και θα διοχετεύονται στον τομέα της Υγείας, υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι για τις κύριες συντάξεις ο υπολογισμός της επιβάρυνσης από την εισφορά θα γίνεται επί του μικτού ποσού προ εφαρμογής μνημονίου, ενώ στις επικουρικές οι απώλειες καθώς η εισφορά αποφασίστηκε να επιβληθεί στο καταβαλλόμενο και όχι στο αρχικό ποσό.

Αντίστοιχες θα είναι οι μειώσεις που θα δουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ στις απολαβές τους, οι οποίες θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services