-->

Εκτέλεσε σε ζωντανή σύνδεση δημοσιογράφο και κάμεραμαν

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/27-pagkosmios-sok.html
Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η εν ψυχρώ και σε ζωντανή σύνδεση εκτέλεση της 24χρονης δημοσιογράφου Aλισον Πάρκερ και του 27χρονου κάμεραμαν Aνταμ Γουόρντ του τηλεοπτικού καναλιού της Βιρτζίνια των ΗΠΑ WDBJ7 από τον 41χρονο απολυμένο συνάδελφό τους Βέστερ Λι Φλάναγκαν, που ήταν ρεπόρτερ και παρουσιαστής.
Ο Φλάναγκαν, που ήταν γνωστός στους τηλεθεατές της Βιρτζίνια με το όνομα Μπράις Γουίλιαμς, άνοιξε πυρ εναντίον της Πάρκερ και του Γουόρντ κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής, την ώρα που έπαιρναν συνέντευξη στο εμπορικό κέντρο Μπριτζγουότερ Πλάζα από τη διευθύνουσα σύμβουλο του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου του Ροανόκε της Βιρτζίνια, Βίκι Γκάρντνερ, την οποία επίσης πυροβόλησε ο δράστης.
Μάλιστα ο Φλάναγκαν βιντεοσκοπούσε και ο ίδιος με δικιά του κάμερα την επίθεση κατά των δύο συναδέλφων του και της Γκάρντνερ και λίγο αργότερα ανέβασε το ανατριχιαστικό βίντεο που τράβηξε σε λογαριασμούς που διατηρούσε με το όνομα Μπράις Γουίλιαμς σε Twitter και Facebook.
Ο δράστης, που είχε χάσει τη δουλειά του πριν από 2 χρόνια, όπως έγινε γνωστό μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου και του κάμεραμαν, τράπηκε σε φυγή με νοικιασμένο από το αεροδρόμιο αυτοκίνητο και μετά από πολύωρη καταδίωξη από την αστυνομία, αυτοπυροβολήθηκε εν κινήσει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να πεθάνει λίγη ώρα μετά στο νοσοκομείο.
Ο 41χρονος απολυμένος ρεπόρτερ Βέστερ Λι Φλάναγκαν εκτέλεσε τους δύο συναδέλφους του σε ζωντανή σύνδεση και λίγες ώρες μετά αυτοκτόνησε
Ο 41χρονος απολυμένος ρεπόρτερ Βέστερ Λι Φλάναγκαν εκτέλεσε τους δύο συναδέλφους του σε ζωντανή σύνδεση και λίγες ώρες μετά αυτοκτόνησε
Λίγο πριν αυτοκτονήσει, σύμφωνα με κάποια διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Φλάναγκαν προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του στο Twitter, ισχυριζόμενος ότι η Aλισον Πάρκερ έκανε ρατσιστικά σχόλια και πως είχε γίνει καταγγελία εναντίον της μέσω της επιτροπής για ίσα δικαιώματα στην εργασία, παρά ταύτα ο σταθμός είχε επιλέξει να την προσλάβει.
Επιπλέον για τον Γουόρντ ανέφερε ότι ύστερα από συνεργασία τους ο τελευταίος είχε διαμαρτυρηθεί στο Τμήμα Προσωπικού για κάτι που τον ενόχλησε στη συνεργασία τους. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Aφροαμερικανός Φλάναγκαν και στο παρελθόν είχε μηνύσει τον σταθμό WTWC της Φλόριντα στον οποίο εργαζόταν για «ρατσιστικά σχόλια» που είχαν γίνει εναντίον του.
Η διοίκηση πάντως του WDBJ7 και οι εργαζόμενοι του καναλιού έδωσαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τα θύματα της επίθεσης. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης και η Πάρκερ και ο Γουόρντ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Βιρτζίνια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί εντός του καναλιού. Η Πάρκερ είχε μάλιστα ξεκινήσει την καριέρα της από το εν λόγω κανάλι ως μαθητευόμενη και μετά από ένα μικρό διάλειμμα στη συνεργασία είχε επιστρέψει για να εργαστεί εκεί.
Την περιγράφουν ως μια κεφάτη, έξυπνη γυναίκα που εκτός από εξωτερικά ρεπορτάζ είχε αναλάβει και ως αναπληρώτρια παρουσιάστρια. Ο Γουόρντ ήταν επίσης αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του. Και οι δύο δε, Πάρκερ και Γουόρντ διατηρούσαν σχέσεις με συναδέλφους τους, η μεν Πάρκερ με τον παρουσιαστή και ρεπόρτερ για θέματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας Κρις Χερστ, ο δε Γουόρντ με την παραγωγό ειδήσεων Μελίσα Οτ, με την οποία μάλιστα είχαν προσφάτως αρραβωνιαστεί.
Επιπλέον όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ, ο δράστης είχε στείλει ένα μανιφέστο με φαξ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, στο οποίο ανέφερε ότι ήταν εξοργισμένος από "τις διακρίσεις, τη σεξουαλική παρενόχληση και τα καψόνια στη δουλειά" τα οποία δεχόταν επειδή ήταν όπως αναφέρει ένας "μαύρος ομοφυλόφιλος άνδρας". Μάλιστα στο κείμενο ανέφερε ότι αυτό που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο ήταν η σφαγή στο Τσάρλεστον τον Ιούνιο όπου ένας λευκός ρατσιστής σκότωσε 9 άτομα σε εκκλησία αφροαμερικανών.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Στο προσκήνιο ξανά το θέμα της οπλοκατοχής
Το αιματηρό περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο το πρόβλημα της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τον Λευκό Οίκο να βγάζει σχετική ανακοίνωση και την υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον να δηλώνει ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στη βία».
Λίγο μετά τη σε ζωντανή μετάδοση εκτέλεση της Πάρκερ και του Γουόρντ από τον συνάδελφό τους Φλάναγκαν, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ, αφού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του ίδιου και του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη νέα αυτή τραγωδία, τόνισε: «Το Κογκρέσο θα μπορούσε να λάβει λογικά μέτρα για να περιοριστούν αυτού του είδους τα εγκλήματα, τα οποία πλέον έχουν γίνει πολύ συχνά στις ΗΠΑ».
Χίλαρι Κλίντον
Από την πλευρά της η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών και φαβορί για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016 ανέφερε σε μήνυμά της που ανάρτησε στο Twitter πως «πρέπει να αναλάβουμε δράση και να σταματήσουμε τη βία, δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο».
Επιπλέον, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης.
Δηλώσεις για το θέμα τις οπλοκατοχής με αφορμή το χθεσινό περιστατικό έκανε και ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Τέρι Μακόλιφ, ο οποίος ανέφερε: «Το να μην επιτρέπεται η οπλοφορία σε ανθρώπους που θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα για να βλάψουν την οικογένειά μας, τους φίλους και τους αγαπημένους μας δεν είναι θέμα πολιτικό.
Το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν ασφαλείς σπίτι τους στο τέλος της ημέρας».

http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3