Επιστρέφει τη διερευνητική ο Λαφαζάνης – Προς υπηρεσιακή κυβέρνηση

 https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ_UAeVPK6RvoYnXGUKHq7iOlxym_xjLJCNQgTyMgqP937G8ErwjKoVDKkxuiwWZx1kd4W49x7mΟλοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, στη 1 μετά το μεσημέρι, η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και μετά την παράδοση από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα αποφασίσει αν θα συγκαλέσει σύσκεψη αρχηγών, ή θα ολοκληρώσει τη διαδικασία με τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους. 

Ο κ. Παυλόπουλος φέρεται να προσανατολίζεται να μην συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον πρόεδρο του ΛΑΕ και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φωφή Γεννηματά, καθώς ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είναι αρνητικοί, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει πάρει σαφείς αποστάσεις. Έτσι αναμένεται να δώσει εντολή άμεσου σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης. 

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών συνδέεται με την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, αφού σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί θα σημειωθεί καθυστέρηση η οποία πιθανότατα θα μεταθέσει τις εκλογές για τις 27 Σεπτεμβρίου όπως επιθυμούν οι κ.κ. Μεϊμαράκης, Λαφαζάνης και Γεννηματά. 

Σε κάθε περίπτωση η Βουλή θα πρέπει να κλείσει έως την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της ΛΑΕ με τον γενικό γραμματέα του στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί, από θέση αρχής, δεν συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης -ειδικού σκοπού, εκλογική ή άλλη- με βάση το σημερινό συσχετισμό και τη σύνθεση της Βουλής.

«Θεωρούμε κοροϊδία και σόου τη διαδικασία, έτσι όπως διεξάγεται, για να την αξιοποιούν τα κόμματα που παίρνουν την εντολή, σε βάρος των άλλων κομμάτων, αφού με την κωλυσιεργία αυτή δεν δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με το λαό, όπως θα γινόταν σε μια καθαρή προεκλογική περίοδο» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ. του ΚΚΕ τόνισε επίσης ότι στη διαδικασία των εντολών διερευνάται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δεν διερευνώνται άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως λ.χ. ο εκλογικός νόμος τα οποία θα μπορούσαν να προταθούν και να συζητηθούν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη του κόμματός του ήταν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ, δια του αρμόδιου τομεάρχη και τέως υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, έθεσε θέμα μη επιλογής της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στη θέση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι ακόμα και η ανάδειξή της ως προέδρου του Αρείου Πάγου πάσχει, με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημειώνει μάλιστα ότι εκτός από το ηθικό μέρος για τη μεθόδευσή της επιλογής της, δεν τηρήθηκε και η διαδικασία που ο νόμος επιβάλλει.

Πηγή: http://www.skai.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services