-->

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο ΟΗΕ για τη βαρβαρότητα στην Παλμύρα

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/25ton-apotropiasmo-toy-ekfrazei-o-ohe-gia-th-barbarothta-sthn-palmyra.html
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε αποτροπιασμό για τις «βάρβαρες επιθέσεις» στη συριακή πόλη της Παλμύρας, όπου οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον επικεφαλής των αρχαιοτήτων πριν ανατινάξουν ναό της ρωμαϊκής εποχής. 

Ο Μπαν Γκι Μουν κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου «να ενωθούν και να δράσουν γρήγορα για να θέσουν τέρμα στις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες».

Οι τζιχαντιστές της ISIS που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την Παλμύρα από τον Μάιο, τοποθέτησαν την Κυριακή εκρηκτικά μέσα στο ναό του Βάαλ και κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του κτίσματος που χρονολογείται από το έτος 17 και περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε επίσης την οργή του μετά τη δολοφονία με αποκεφαλισμό του πρώην επικεφαλής των Αρχαιοτήτων της Παλμύρας, του 82χρονου Χάλεντ αλ-Ασαντ, προσωπικότητας που αποτελούσε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον ακαδημαϊκό χώρο. Η σορός του ακρωτηριάστηκε, αφού προηγουμένως κρεμάστηκε ακέφαλη από στύλο, με το κεφάλι να κείτεται στο έδαφος, σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες.

«Αυτές οι βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες προστίθενται σε έναν μακρύ κατάλογο εγκλημάτων που διαπράττονται εδώ και τέσσερα χρόνια στη Συρία εναντίον των κατοίκων της και της κληρονομιάς της» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπενθυμίζοντας ότι η καταστροφή χώρων που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά θεωρείται έγκλημα πολέμου και καταδικάζοντας τις ωμότητες των τζιχαντιστών.

http://www.tanea.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3