-->

Βαρουφάκης στη Die Welt: Δεν πάω στο κόμμα του Λαφαζάνη

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/24die-welt.html'
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξαναχτυπά... Αυτή τη φορά δίνει συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», όπου και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
«Τους συμπαθώ και πιστεύω ότι με συμπαθούν αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός» δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και για το ζήτημα ευρώ ή δραχμή, υποστηρίζοντας ότι «η χώρα θα είναι καλύτερα να μείνει στο ευρώ αλλά όχι με κάθε κόστος». Ωτόσο την ίδια ώρα υπογραμμίζει πως «δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή ασύντακτα. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή». «Το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης.
Επαναλαμβάνει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα παραμένουν φίλοι, ενώ τονίζει πως θα συμμετείχε ξανά στην κυβέρνησή του υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομική τους πολιτική είναι βιώσιμη.
Εκφράζει πάντως την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια, κάτι που όπως ανέφερε, γνωρίζουν πολύ καλά τόσο ο Βόλφανγκ Σόιμπλε όσο και η Κριστίν Λαγκάρντ.


http://www.imerisia.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3