Επιστρέφει Μεϊμαράκης, παραλαμβάνει Λαφαζάνης

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/24-epistrefei-meimarakhs-paralamvanei-lafazanhs.html
Την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης επιστρέφει την Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης, για να την παραλάβει ο Παν. Λαφαζάνης. Η άρνηση του κ. Τσίπρα να συναντήσει τον Πρόεδρο της ΝΔ στο πλαίσιό της, προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και Συγγρού.

Απαντώντας στην επίθεση της ΝΔ, που χαρακτήριζε "καθεστωτική" την αντίληψη του κ. Τσίπρα, κυβερνητικές πηγές κατηγόρησαν τον κ. Μεϊμαράκη για σκόπιμα ψεύδη και "πρακτικές του χθες".
"Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της" τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι μπροστά στο φόβο των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης "φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. «Πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου. "
Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη, το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ αναζήτησε τον πρωθυπουργό στο κινητό του αλλά και στο γραφείο του. Λίγο αργότερα, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ. Μεϊμαράκη και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές του είπε ότι δεν θέλει να συνατηθούν. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα.
Η άρνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, που απάντησε με μία σκληρή ανακοίνωση.

"Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. "Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές..."

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιστρέψει την εντολή που έλαβε, το πρωί της Δευτέρας στον κ. Παυλόπουλο και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει τη χάραξη της προεκλογικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα.

http://www.kathimerini.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services