Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της Ουάσινγκτον

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/22katastrofikes-purkagies-stin-politeia-tis-ouasigkton.html
O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμακήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την πολιτεία της Ουάσινγκτον με στόχο την κινητοποίηση των μέσων εκείνων που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των τεράστιων πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

«Ο (πρόεδρος Ομπάμα) διέταξε την παροχή βοήθειας από τις ομοσπονδιακές αρχές προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές» επισήμανε ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας καλούνται να συντονίσουν όλες τις επιχειρήσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την ανακούφιση των τοπικών πληθυσμών που έχουν πληγεί.

Το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Συντονισμού (NICC) κάνει λόγο για συνολικά 13 πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ άλλα τέσσερα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο.

Οι αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών άλλωστε επέκτειναν τη ζώνη εκκένωσης σε επιπλέον δύο πόλεις που απειλούν οι φλόγες στο βορειοκεντρικό τμήμα της πολιτείας της Ουάσιγκτον την ώρα που δεκάδες μέτωπα συνεχίζουν να καταστρέφουν το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης οι αρχές έδωσαν εντολή στους περίπου 1.000 κατοίκους του χωριού Τόνασκετ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι φωτιές εξαπλώνονται προς την περιοχή.

Βορειότερα, οι αξιωματούχοι των αρχών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών νωρίς σήμερα εξέδωσαν επιπλέον διαταγές εκκένωσης για τμήματα της Οκανόγκαν, μιας μεγαλύτερης πόλης, προειδοποιώντας τους κατοίκους σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook «να μην περιμένουν για μια προειδοποίηση στο σπίτι τους».

Τουλάχιστον 70 πυρκαγιές ή πολλαπλά πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να μαίνονται αυτήν την εβδομάδα σε πολλές πολιτείες των δυτικών ΗΠΑ, στην πλειονότητά τους στην Ουάσιγκτον, το Όρεγκον, το Άινταχο, την Καλιφόρνια και την Μοντάνα, σύμφωνα με τις αρχές.

Με τον πύρινο εφιάλτη σε πλήρη εξέλιξη, πυροσβέστες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αναμένονται στην χώρα για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σε ένα δελτίο τύπου το NICC γνωστοποίησε σήμερα ότι «η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία αποτελούν σημαντικούς εταίρους της αμερικανικής κοινότητας πυροσβεστικών δυνάμεων εδώ και 50 χρόνια όμως δεν έχουν κινητοποιηθεί από το 2008, όταν η σφοδρότητα των φαινομένων ήταν παρόμοια με αυτήν φέτος».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι κυβερνήτες του Άινταχο και του Όρεγκον, όπως συνέβη και στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, κάλεσαν την Εθνοφρουρά και στρατιωτικά αεροσκάφη να λάβουν μέρος στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 που έφεδροι των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ έλαβαν διαταγή να αναπτυχθούν για να αντιμετωπιστούν πυρκαγιές.

Φέτος οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή 13 πυροσβεστών.

http://www.nooz.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services