-->

Το Σαββατοκύριακο το Διεθνές Φεστιβάλ Πρεσπών

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/22-prespes.html
Στις 22 και 23 Αυγούστου, αντί για τις 21 και 22 του ίδιου μήνα, θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Πρεσπών, εξαιτίας της πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή.  

Έτσι, το Σάββατο στις 20:40 θα φτάσουν στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στον ιερό χώρο της Βασιλικής από τον αρχαιολόγο Νικόλαο Μουτσόπουλο.

Θα ακολουθήσει, στις 21:00, η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Νίκο Ξυδάκη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τον δήμαρχο Πρέσπας Παναγιώτη Πασχαλίδη, τη συντονίστρια της Κοινής Γραμματείας «Ελλάδα - ΠΓΔΜ 2007-2013» Αικατερίνη Σαμακοβλή και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Γιώργο Λιάννη.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση με τίτλο «Αρχαίο Αίμα», με επιλογές από αρχαίες τραγωδίες, βασισμένη σε κείμενα του Κώστα Γεωργουσόπουλου, σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου και θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου.

Την Κυριακή, στις 21:00, θα δοθεί συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο νέο πάρκο της Φλώρινας.

www.tovima.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3