-->

Νέα επίθεση Λαφαζάνη - Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/22-lafazani-Kwnstantopoylou.html
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο εξαπέλυσε το Σάββατο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποδεχόμενη στη Βουλή τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη.

«Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της δρομολογηθείσας διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή» είπε, στρέφοντας και πάλι τα βέλη της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ήταν ιδιαιτέρως οχληρό ότι χθες αποκαλύφθηκε πως για όλη τη δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή» συνέχισε, υπογραμμίζοντας:

«Έχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αποδεδειγμένα αντιστρατεύονται τη Δημοκρατία, αποδεδειγμένα πολεμούν τη συνταγματική λειτουργία και τη συνταγματική νομιμότητα».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από την πλευρά του, επανέλαβε πως «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και «έχουν επιβάλλει μία μνημονιακή κατοχή της χώρας», καθώς «το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».

«Η Ελλάδα δεν είναι ευρω-αποικία, η Ελλάδα σύμφωνα με τη θέληση του ελληνικού λαού πρέπει να παραμείνει δημοκρατία ενεργή, δημοκρατία με τη λαϊκή συμμετοχή» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας «πάρα πολύ σημαντική» τη συμβολή της Ζ.Κωνσταντοπούλου στην τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και της λειτουργίας της σε αυτή την περίοδο.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην Βουλή ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι έχει θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει την πρόεδρο της Βουλής «για τη δημιουργία του νέου κόμματος, για τις προοπτικές και τις απόψεις του, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου».

Σε ερώτηση για το αν ως επικεφαλής του τρίτου κόμματος εξαντλήσει την διερευνητική εντολή που θα πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Βεβαίως θα την εξαντλήσω».

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «θέλει να κρυφτεί», εξαπέλυσε το Σάββατο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι ήταν μία «θεσμική, δημοκρατική συνάντηση» προκειμένου να ενημερωθεί η πρόεδρος της Βουλής «για την πρωτοβουλία που αναλάβαμε να διαμορφώσουμε καινούρια προεκλογική ομάδα πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας μίλησε για «μνημονιακές κυβερνήσεις» που «έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και «έχουν επιβάλλει μία μνημονιακή κατοχή της χώρας» καθώς «το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».

«Η Ελλάδα δεν είναι ευρω-αποικία, η Ελλάδα σύμφωνα με τη θέληση του ελληνικού λαού πρέπει να παραμείνει δημοκρατία ενεργή, δημοκρατία με τη λαϊκή συμμετοχή» τόνισε, καταγγέλλοντας «αντιδημοκρατικές πρακτικές» και υποστηρίζοντας πως είναι πρωτοφανές να διοργανώνονται εκλογές μέσα στον Αύγουστο, χωρίς ενημέρωση του λαού.

«Ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία» συμπλήρωσε, ενώ αναφερόμενος στην ονομασία του κόμματος, είπε ότι δεν επελέγη τυχαία, αφού «μόνο με λαϊκή ενότητα μπορεί να προχωρήσει μπροστά η χώρα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντική» τη συμβολή της Ζ.Κωνσταντοπούλου στην τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και της λειτουργίας της σε αυτή την περίοδο.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην Βουλή ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι έχει θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει την πρόεδρο της Βουλής

Σε ερώτηση για το αν ως επικεφαλής του τρίτου κόμματος εξαντλήσει την διερευνητική εντολή που θα πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Βεβαίως θα την εξαντλήσω».


http://www.tovima.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3