Επεισόδια στα ελληνοσκοπιανά σύνορα με 3000 μετανάστες

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/21-skopia.html
Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, τα οποία έκλεισαν τελείως για τους πρόσφυγες. Η κυβέρνηση των Σκοπίων έστειλε στρατό και τανκς για να φυλάνε τα σύνορα αλλά ομάδες προσφύγων προσπαθούν να τα διαπεράσουν και συγκρούονται με τις δυνάμεις της αστυνομίας της πΓΔΜ.

Η αστυνομία της πΓΔΜ χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για τουλάχιστον δέκα τραυματίες.

Ένταση είχε προηγηθεί και νωρίτερα την Παρασκευή, μετά την απόφαση των Σκοπίων να μπλοκάρουν τα σύνορα για τους μετανάστες. 

Σύμφωνα με ανταποκριτές ξένων ειδησογραφικών πρακτορείων, η ένταση ξέσπασε μεταξύ των δυνάμεων της πΓΔΜ που βρίσκονταν στα σύνορα και περίπου 3.000 μεταναστών και προσφύγων. 
Όπως λέει στο «Βήμα» ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα, στην Ειδομένη, «οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της πΓΔΜ χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες και βόμβες κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής έχουμε γύρω στους 100 τραυματίες».  

Στα σύνορα έχουν μαζευτεί περίπου 3.000 άτομα, σε μια περιοχή που είναι κρανίου τόπος και δεν έχει ούτε σκιά, πόσω μάλλον τουαλέτες ή άλλες εγκαταστάσεις για την υποδοχή οικογενειών και μικρών παιδιών. Οι πρόσφυγες καταφθάνουν εκεί συνεχώς _ έπεται η άφιξη των 2.500 που αποβιβάστηκαν στον Πειραιά την Πέμπτη από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και οι επόμενοι 2.500 που θα έρθουν με το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το «Βήμα» επικοινώνησε με την αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίαΤασία Χριστοδουλοπούλου, για να την ρωτήσει ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση που σχηματίζεται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου παρέπεμψε σε άλλα πιο αρμόδια υπουργεία. «Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί», μας είπε. «Είναι ένα έκτακτο γεγονός για το οποίο δεν έχω καμία ενημέρωση για δράση»  

http://www.tovima.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services