Δένει στον Πειραιά το «Ελ.Βενιζέλος» με τους σύρους πρόσφυγες

Αθήνα
Στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-1, αναμένεται να καταπλεύσει μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει 2.440 πρόσφυγες από τη Συρία και το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη.
Το πλοίο, που φιλοξενούσε ήδη στο λιμάνι της Κω 1.308 άτομα, παρέλαβε 124 άτομα από την Κάλυμνο, 300 από τη Λέρο και 708 άτομα από τη Λέσβο.
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό εάν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα ακολουθήσει στη συνέχεια κάποιο νέο δρομολόγιο ή αν θα προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Κω.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από όπου οι μετανάστες θα μεταφέρονταν με ΚΤΕΛ στην Ειδομένη, για να διασχίσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν την πορεία τους στο εξωτερικό.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Βήματος, τελικά αποφασίστηκε να έρθει το πλοίο στον Πειραιά, επειδή οι 150 μετανάστες πρέπει να περάσουν από το Τμήμα Αλλοδαπών για τη διακρίβωση στοιχείων.
Η αλλαγή ρότας αποφασίστηκε, κατά τις ίδιες πηγές, και για διπλωματικούς λόγους. Ειδικότερα, αν η Ελλάδα έδειχνε ότι διοχετεύει χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και διπλωματικό επεισόδιο, ενώ κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα τι θα γινόταν με τους πρόσφυγες εάν τα Σκόπια αποφάσιζαν να κλείσουν τα σύνορα.
Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services