-->

Κίνα: «Κόκκινο» σε 120 τραγούδια

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/13CHINA.html
Η Κίνα διέταξε να αποσυρθούν από το Ίντερνετ 120 τραγούδια με τίτλους όπως "Δεν Θέλω Να Πάω στο Σχολείο" και "Όλοι Πρέπει να Πεθάνουν" γιατί κρίθηκαν "ανήθικα" καθώς προωθούν το σεξ, τη βία ή "ωθούν στην παρανομία", ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Κανένα άτομο ή οργάνωση δεν επιτρέπεται να ανεβάζει τα τραγούδια αυτά που "διατυμπανίζουν τη χυδαιότητα, τη βία, το έγκλημα ή πλήττουν την κοινωνική ηθική", αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα περισσότερα από τα τραγούδια που μπήκαν στην "μαύρη λίστα" των αρχών είναι δημιουργίες άγνωστων τραγουδιστών ή συγκροτημάτων αλλά έχουν εκκεντρικούς τίτλους, όπως "Χωρίς Λεφτά, Χωρίς Φίλους" και "Ημερολόγιο Αυτοκτονίας", όπως προκύπτει από την λίστα με τους τίτλους τους που επισυνάπτεται μαζί με την ανακοίνωση.

Όποιος δεν συμμορφωθεί, "θα τιμωρηθεί αυστηρά, σύμφωνα με τον νόμο", προσθέτει η ανακοίνωση.

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας διαχειρίζεται ένα τεράστιο σύστημα λογοκρισίας--το αποκαλούμενο Σύστημα Προστασίας--το οποίο μπλοκάρει ιστοσελίδες ή αφαιρεί περιεχόμενο και σχόλια που θεωρούνται πορνογραφικά, βίαια ή "πολιτικά ευαίσθητα".

Στη χώρα, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, αλλά ούτε και το YouTube.

Πολλοί δυτικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν κατηγορήσει το Πεκίνο ότι στο παρελθόν έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες τους, περιλαμβανομένων των New York Times, Wall Street Journal και Bloomberg. 

http://www.real.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3