-->

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη συμφωνία-Μπλόκο από Ζωή

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/12mnimonio.html
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» που περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει δάνειο ύψους περίπου 85 δισ. ευρώ, ωστόσο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές για τα προαπαιτούμενα τα οποία θα συνοδεύουν την εκταμίευση της πρώτης δόσης, καθώς και το ύψος του ποσού που θα εκταμιευθεί έως τις 20 Αυγούστου, προκειμένου να αποπληρωθεί το ομόλογο προς την ΕΚΤ.
Μεταξύ των μέτρων είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, η αύξηση των συντελεστών έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα άνω των 30.000€, αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων και στον ΕΝΦΙΑ, μειώσεις στις κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού, αλλά και «μαχαίρι» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Πάντως, αν και η πρόταση της κυβέρνησης είναι το σχέδιο νόμου-το οποίο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου- να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί για μία ακόμη φορά να μπλοκάρει τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε μέσω επιστολής ο Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση επιτροπών την Τετάρτη και Ολομέλεια την Πέμπτη, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε αρνητικά.
Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη συμφωνία-Μπλόκο από Ζωή
Στις 13:00 σήμερα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και με στελέχη του υπουργείου. Στην συνάντηση θα είναι παρών και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

www.ethnos.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3