Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη συμφωνία-Μπλόκο από Ζωή

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/12mnimonio.html
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» που περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει δάνειο ύψους περίπου 85 δισ. ευρώ, ωστόσο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές για τα προαπαιτούμενα τα οποία θα συνοδεύουν την εκταμίευση της πρώτης δόσης, καθώς και το ύψος του ποσού που θα εκταμιευθεί έως τις 20 Αυγούστου, προκειμένου να αποπληρωθεί το ομόλογο προς την ΕΚΤ.
Μεταξύ των μέτρων είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, η αύξηση των συντελεστών έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα άνω των 30.000€, αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων και στον ΕΝΦΙΑ, μειώσεις στις κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού, αλλά και «μαχαίρι» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Πάντως, αν και η πρόταση της κυβέρνησης είναι το σχέδιο νόμου-το οποίο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου- να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί για μία ακόμη φορά να μπλοκάρει τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε μέσω επιστολής ο Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση επιτροπών την Τετάρτη και Ολομέλεια την Πέμπτη, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε αρνητικά.
Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη συμφωνία-Μπλόκο από Ζωή
Στις 13:00 σήμερα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και με στελέχη του υπουργείου. Στην συνάντηση θα είναι παρών και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

www.ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services