Συρία: Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός σε τρεις πόλης

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/12SYRIA.html
Μια 48ωρη κατάπαυση του πυρός συμφωνήθηκε να τηρηθεί μεταξύ των Σύρων ανταρτών, του στρατού και της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ στην πόλη την οποία ελέγχουν οι αντάρτες Ζαμπαντάνι και σε δύο σιιτικές πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσαν σήμερα πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπολέμων.
Βάσει της συμφωνίας η κατάπαυση του πυρός τηρείται από τις 06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντίπαλων πλευρών θα συνεχιστούν πάνω σε άλλα ζητήματα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Η ανταρτική οργάνωση της Συρίας Άχραρ αλ Σαμ, σύμμαχος της οργάνωσης Αλ Νόσρα, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ηγείται των διαπραγματεύσεων από την πλευρά των ανταρτών.
Η κατάπαυση του πυρός θα τηρηθεί επίσης στις σιιτικές πόλεις Κεφράγια και Φούα στην επαρχία Ιντλίμπ, οι οποίες δέχονται επίθεση από μια συμμαχία ισλαμιστών ενόπλων, που είναι γνωστή ως ο "Στρατός της Φάταχ", στην οποία περιλαμβάνεται η Άχραρ αλ Σαμ.
Πηγή, που είναι ενήμερη για τις διαπραγματεύσεις και πρόσκειται στην Δαμασκό, σημείωσε ότι οι συνομιλίες γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης μέσω ενός μεσολαβητή και διευκρίνισε ότι κατά την κατάπαυση του πυρός "θα απομακρυνθούν ορισμένοι (άνθρωποι) που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κατά τις συνομιλίες θα συζητηθούν επίσης τα περαιτέρω βήματα" που θα γίνουν.
Την είδηση αυτή για την κατάπαυση του πυρός επιβεβαίωσε από την πλευρά του και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν για το ζήτημα της απομάκρυνσης των μαχητών από την Ζαμπαντάνι και την αποστολή βοήθειας σε τρόφιμα στην Κεφράγια και την Φούα, χιλιάδες κάτοικοι των οποίων τελούν υπό πολιορκία από τους αντάρτες. Ορισμένοι ένοπλοι αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ζαμπαντάνι.
Η Άχραρ αλ Σαμ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι έχει συνομιλίες με μια ιρανική αντιπροσωπεία για την πόλη Ζαμπαντάνι, όπου ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ πολεμούν τους αντάρτες για εβδομάδες.

http://www.imerisia.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services