-->

Δίκη Χρυσής Αυγής: Βολές από την υπεράσπιση Μιχαλολιάκου κατά Σαμαρά, Δένδια και Παυλόπουλου.

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/9-xrysh.html

Έγινε επιτρεπτή μόνο η λήψη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αρκεί να μη δημιουργούν πρόβλημα στη διεξαγωγή της δίκης Με ενστάσεις ακυρότητας της προδικασίας και της κύριας ανάκρισης από την πλευρά της υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αύγης (Χ.Α), μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να μην επιτρέψει τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της δίκης. Στο «στόχαστρο» της υπεράσπισης και μπήκαν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση των συλλήψεων μελών της Χ.Α.




Ειδικότερα, ο αδελφός και συνήγορος του κατηγορούμενου αρχηγού της Χ.Α, Τ. Μιχαλόλιας, υποστήριξε πως το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του εντολέα του «είναι παντελώς αόριστο και συνεπώς η ποινική δίωξη σε βάρος του είναι άκυρη».

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του κατηγορουμένου για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αρχηγού της Χ.Α, η κατηγορία που απαγγέλθηκε στον Ν. Μιχαλολιάκο δεν εξειδικεύεται στο κατηγορητήριο με την απόδοση συγκεκριμένων παράνομων πράξεων.

Παράλληλα, ο συνήγορος υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ν. Μιχαλολιάκου, παραβιάστηκαν δικαιώματα του, τα οποία κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ (άρθρα 6, 14) καθώς δεν του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να επικοινωνήσει με τον συνήγορο υπεράσπισης του και δεν του χορηγήθηκε-εγκαίρως-το εις βάρος του αποδεικτικό υλικό και τα σχετικά έγγραφα της δικογραφίας.

Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου υποστήριξε πως η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του αφού είχε παρέλθει η χρονική προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα για να δώσει άδεια η Βουλή για την άρση της ασυλίας του (εντός τριμήνου) για την εν λόγω κατηγορία. Όπως τόνισε ο κ. Μιχαλόλιας έπρεπε οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες, μετά την παραβίαση της προθεσμίας που θέτει ο νόμος, να αποστείλουν νέο αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του αντί να του απαγγείλουν την συμπληρωματική κατηγορία και να τον καλέσουν σε νέα απολογία για την υπόθεση.

Στο στόχαστρο ο Σαμαράς

Επιπλέον, στην τοποθέτησή του ο κ. Μιχαλόλιας αναφέρθηκε ακόμη στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο ανέφερε πως είχε παρουσιάσει τις συλλήψεις μελών της Χ. Α ως «κυβερνητική επιτυχία». Μάλιστα, επικαλέστηκε στο δικαστήριο σειρά σχετικών δημοσιευμάτων ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια αλλά και κατά του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, οι οποίοι όπως είπε χαρακτήριζαν την Χ.Α «εγκληματική και ναζιστική οργάνωση κατά παράβαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου της αθωότητας».

Ο συνήγορος μάλιστα ανέγνωσε στο δικαστήριο την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του Ηλία Κασιδιάρη με τον τότε γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκο, προς ενίσχυση των επιχειρημάτων του. Με τις ενστάσεις της πλευράς του Ν. Μιχαλολιάκου συντάχθηκε στο δικαστήριο και η υπεράσπιση του κατηγορούμενου βουλευτή Ν. Κούζηλου.

Στο κενό η ένσταση

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα που είχαν υποβάλλει συνήγοροι πολιτικής αγωγής για ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της δίκης.

Αντίθετα, το δικαστήριο τάχθηκε υπέρ της λήψης φωτογραφιών- κάτι που συμβαίνει ήδη - υπό την προϋπόθεση να μην δημιουργούνται προβλήματα στη διεξαγωγή της δίκης.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά το αίτημα για τήρηση ηχογραφημένων πρακτικών, το δικαστήριο το απέρριψε , ενώ παραμένει ως έχει το «σκηνικό» γύρω από το αίτημα για μεταφορά της δίκης σε άλλη δικαστική αίθουσα.



Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Ιουλίου.




http://www.protothema.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3