-->

Καθησυχαστικοί στη NASA για την πρώτη αποστολή στον Πλούτωνα

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/7nasa.html




Δεν εντοπιζει κάποια βλάβη η NASA στο New Horizons, το σκάφος που έπαψε ξαφνικά να επικοινωνεί με τη Γη μόλις λίγες μέρες πριν από το πρώτο, ιστορικό πέρασμα από τον Πλούτωνα στις 14 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει κάποια βλάβη υλικού ή λογισμικού, ενώ η αποστολή αναμένεται να έχει επανέλθει πλήρως στην κανονική λειτουργία της αύριο.



Υπενθυμίζεται ότι η δυσλειτουργία που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου προκάλεσε απώλεια επικοινωνιών για μία ώρα και 24 λεπτά. Πλέον, η επαφή αποκαταστάθηκε, όμως ο αυτόματος πιλότος έθεσε αυτόματα το σκάφος σε κατάσταση αναμονής, παύοντας τη συλλογή επιστημονικών δεδομένων.



Όπως έγινε γνωστό, η αποστολή θα έχει περιθώριο μόνο 24 ώρες να εξερευνήσει τον πλανήτη πριν τον προσπεράσει για πάντα.



Πλέον, οι υπεύθυνοι του New Horizons εκτιμούν ότι το πρόβλημα δεν θα επηρεάσει καθόλου τους πρωτεύοντες αντικειμενικούς στόχους της αποστολής, ενώ οι επιπτώσεις στα δευτερεύοντα πειράματα είναι ελάχιστες.



Σημειώνεται ότι το New Horizons, το οποίο ταξιδεύει για τον Πλούτωνα τα τελευταία 9 έτη, είναι το ταχύτερο αντικείμενο που έχει εκτοξευτεί ποτέ στο βαθύ Διάστημα.



Το σκάφος αναμένεται στη συνέχεια να επισκεφθεί ένα από τα σώματα της Ζώνης του Κάιπερ, η οποία εκτείνεται πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα και περιέχει κυρίως αντικείμενα από πάγο. Το ποιό θα είναι το σώμα αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.




http://www.megatv.com/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3