-->

7.800 απολύσεις στη Microsoft

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/7800-apoluseis-sti-microsoft.html
Σχέδια για «αναδιάρθρωση» του κλάδου τηλεφωνικού hardware της, με σκοπό την «καλύτερη επικέντρωση και κατανομή πόρων» ανακοίνωσε η Microsoft, τα οποία περιλαμβάνουν περικοπή 7.800 θέσεων εργασίας- κυρίως στον τομέα των τηλεφώνων. Η χρέωση απομείωσης (impairment charge) αναμένεται ότι θα ανέλθει στα 7,6 δισ. δολάρια, σε σχέση με assets τα οποία σχετίζονται με την αγορά της Nokia Devices and Services- συν ένα κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 750-850 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται μετά από πρόσφατες κινήσεις από τη Microsoft με σκοπό την καλύτερη «ευθυγράμμιση» με τις προτεραιότητές της, περιλαμβανομένων αλλαγών στις ομάδες μηχανικών και την ηγεσία της, σχεδίων μεταφοράς του κλάδου imagery acquisition στο Uber και αλλαγές στο διαφημιστικό κομμάτι.
«Κινούμαστε από μια στρατηγική με στόχο την ανάπτυξη ενός standalone κλάδου τηλεφώνων σε μια στρατηγική για την ανάπτυξη και δημιουργία ενός ανθηρού οικοσυστήματος Windows» αναφέρει σε σχετικό εταιρικό email ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σάτια Ναντέλα.
Η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει αίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ, λόγω των μεγάλων αριθμών που αναφέρονται. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του CNN, η εταιρεία στις 30 Μαρτίου είχε 118.600 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 60.000 στις ΗΠΑ. Επίσης, πρόκειται για τον δεύτερο «γύρο» περικοπών του Ναντέλα στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, καθώς πέρυσι είχε ανακοινώσει 18.000 απολύσεις στη Nokia.
Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά της Nokia από τον προηγούμενο CEO, Στιβ Μπάλμερ, το 2012 (αντί 7,3 δισ. δολαρίων) είχε γίνει στόχος επικρίσεων από πολλούς, καθώς (ο Μπάλμερ) είχε κατηγορηθεί ότι «φόρτωνε» την εταιρεία με ένα «βαρίδιο» από μια άλλη εποχή. Η στρατηγική του Ναντέλα είναι η επικέντρωση σε υπηρεσίες cloud και λογισμικό για φορητές συσκευές.
Όσον αφορά στο κόστος των κινήσεων για τη φινλανδική εταιρεία και τη χώρα, ο Πέκα Πεκάλα, υπεύθυνος επικοινωνίας για τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, έγραψε στο Twitter ότι το 66% του προσωπικού της Microsoft στη χώρα θα απολυθεί. Η Φινλανδία χάνει 2.300 δουλειές...σχεδόν σαν να σκοτώνεται ο πληθυσμός της πόλης του Σάλο» έγραψε χαρακτηριστικά.

http://www.naftemporiki.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3