-->

Ολάντ-Ρέντσι: Να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, εξακολουθούν να τάσσονται Eυρωπαίοι ηγέτες όπως ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, καλώντας σε συνέχιση των συνομιλιών μετά το δημοψήφισμα.

Ολάντ-Ρέντσι: Να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
«Είτε οι Έλληνες ψηφίσουν 'ναι' είτε ''όχι'', θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Ολάντ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Journal Du Dimanche η οποία επισημαίνει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έπαιξε από την αρχή ρόλο διαμεσολαβητή στην ελληνική υπόθεση, «αλλά ο δεσμός με τον Αλ. Τσίπρα, φαίνεται να έχει σπάσει».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Φρ. Ολάντ πρόκειται να συζητήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και Ευρωπαίους ηγέτες για το αποτέλεσμα και την εξεύρεση μιας λύσης, δήλωσε πηγή του περιβάλλοντος του Γάλλου προέδρου ο οποίος αναμένεται να κάνει δήλωση την Δευτέρα.
Την ανάγκη να βρεθεί ένας συμβιβασμός στο ελληνικό ζήτημα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να μην υπάρξει αυτόματη έξοδος από την ευρωζώνη, ακόμη και σε περίπτωση ενός «όχι» επισημαίνει από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ρέντσι: Να συνεχιστούν οι συνομιλίες
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι την επομένη του δημοψηφίσματος, θα πρέπει να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες Ελλάδας-δανειστών, δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero.
«Όταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους που κάνουν ουρά μπροστά από τα ATM, αντιλαμβάνεσαι ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και για τον πολιτισμό του όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλήγει έτσι», σημείωσε ο Ρέντσι, προσθέτοντας:

«Είναι επομένως προφανές, ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε. Η πρώτη που το γνωρίζει αυτό είναι ακριβώς η Άνγκελα Μέρκελ».

«Βεβαίως, είναι αδύνατο να σώσουμε την Ελλάδα χωρίς την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης: η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής, η νέα αγορά εργασίας εξαρτάται από αυτούς» υπογράμμισε ο Ρέντσι.

Όσο για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις στην χώρα του από την ελληνική κρίση, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε ξανά την πεποίθησή του για το αντίθετο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κάποιες δυσκολίες.

«Δεν λέμε ότι όλα θα πάνε καλά: λέμε πιο απλά ότι η δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες θέτει την Ιταλία υπό άλλες συνθήκες από αυτές του παρελθόντος. Δεν βρισκόμαστε πλέον στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν μας αναφέρουν πλέον ως συντρόφους στην ατυχία της Ελλάδας», σημείωσε.

Ο Ρέντσι άλλωστε έχει δηλώσει κατ' επανάληψη το τελευταίο διάστημα ότι η οικονομία της χώρας του έχει εξυγιανθεί και δεν κινδυνεύει από τη διάχυση της ελληνικης κρίσης.

«Η Ιταλία βρίσκεται ήδη εκτός της γραμμής πυρός», είχε διαβεβαιώσει όταν ερωτήθηκε για τις πιθανές αντιδράσεις των αγορών σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας έναντι υπερχρεωμένων χωρών όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει επίσης διατυπώσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη και θα κάνει τα πάντα για να διαπραγματευτεί.

http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3