-->

Τα capital controls έχουν επιταχύνει τη φυγή επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/31-VOYLGARIA-CAPITAL.htmlΈκκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των κομμάτων να αποφευχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο, διότι θα είναι καταστροφή για την οικονομία, απευθύνουν με κοινή επιστολή τους τα ΕΒΕΘ, BΕΘ, ΕΕΘ, ο Εμπορικός Σύλλογος και οι ΣΒΒΕ. 

Η κατάσταση στην αγορά είναι «δραματική» και οι μέρες που έρχονται θα είναι χειρότερες επισημάνθηκε στη διάρκεια σύσκεψης εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, στην οποία εξετάστηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα capital controls. Η ύφεση εντείνεται, αυξάνονται τα λουκέτα επιχειρήσεων και η ανεργία, η πτώση του τζίρου είναι της τάξης του 70-80% και είναι ανάγκη να μπει φρένο σε όλα αυτά με τη σταθερότητα στη χώρα και την ομαλοποίηση στη λειτουργία των Τραπεζών. Πολλές επιχειρήσεις χορηγούν άδειες άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους και το επόμενο στάδιο θα είναι οι απολύσεις.
Περίπου 150 επιχειρήσεις την ημέρα στη Θεσσαλονίκη ζητάνε πιστοποιητικά για να ανοίξουν λογαριασμό ή θυγατρική εταιρία στη γειτονική Βουλγαρία, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, και ο αριθμός αυτός είναι τριπλάσιος εκείνου πριν από την εφαρμογή των capital controls.
H Βουλγαρία είχε ανακοινώσει ότι την πρώτη εβδομάδα έσπευσαν εκεί 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις και υπολογίζεται ότι 1.000-2.000 βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν καταφύγει στη Βουλγαρία, σημείωσε ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, όχι εκλογές και οι Τράπεζες να ξαναβρούν τον ρυθμό τους, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.
«Υπάρχουν καταστηματάρχες, δεν υπάρχουν καταναλωτές», παρατήρησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης και ζήτησε να υπάρξει αναστολή για την πληρωμή των δόσεων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Δημόσιο, που λήγουν την 31η Ιουλίου, ώστε να μην χαθεί η δυνατότητα συμμετοχής στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Να γίνονται εγκρίσεις εμβασμάτων για πληρωμή τιμολογίων στο εξωτερικό ζήτησε ο β΄αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, Θάνος Ζηρίτης, ενώ είπε ότι οι εξαγωγείς αντιμετωπίζουν ακόμα πρόβλημα με τις μεταφορές προϊόντων που τους κοστίζουν ακριβότερα.
Πηγή: newsbeast.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3