Γιούνκερ: Αποδυναμώνεται δραματικά η θέση της Ελλάδας με ένα «όχι»

Για δραματική επιδείνωση της ελληνικής διαπραγματευτικής θέσης, αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/3-giounken-oxi.html «Αν οι Έλληνες ψηφίσουν όχι, η ελληνική θέση αποδυναμώνεται δραματικά. Το πρόγραμμα έχει τελειώσει, δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη, αν οι Έλληνες ψηφίσουν ''όχι'', κάθε άλλο παρά ενισχύουν την ελληνική διαπραγματευτική θέση» δήλωσε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι «ακόμη και στην περίπτωση ενός ''ναι'', θα έχουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις», ενώ δεν θέλησε να απαντήσει στο αν η Κομισιόν θα προτείνει επανεκκίνηση των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα, σε περίπτωση επικράτησης του «όχι».
Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι στην ουσία η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξ. Μπετέλ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ΕΕ πρέπει να χτίσει γέφυρες τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Βρετανία που σχεδιάζει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://www.ethnos.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive