-->

Σε δικαστικό και πολιτικό κλοιό ο Γιάνης Βαρουφάκης

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/29-varoyfakis.html
Στα χέρια της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρίσκονται πλέον οι μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη για το «σχέδιο Β». Η μία μήνυση έγινε από τον πρόεδρο του κόμματος «Τελεία» Απόστολο Γκλέτσο και η άλλη από τον δικηγόρο Π. Γιαννόπουλο. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε τις δύο αναφορές όπως προβλέπει το άρθρο 88 του Συντάγματος και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Η Βουλή θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Γ. Βαρουφάκη, ενώ θα αποφασιστεί κι αν θα πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή (απαιτούνται 30 υπογραφές) ή εξεταστική (απαιτούνται 60 υπογραφές βουλευτών).
Σημειώνεται ότι οι δικογραφίες δεν αφορούν το plan B του κ. Βαρουφάκη και τα σχέδιά του για «χάκινγκ» ΑΦΜ και τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, καθώς αυτές υποβλήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης και αναμένεται άμεσα να διαβιβαστούν με τη σειρά τους στη Βουλή.
Με τον τρόπο αυτό οι εισαγγελείς εξήλθαν από το νομικό αδιέξοδο που είχαν περιέλθει και διαβίβασαν αμελλητί -σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών- τις επίμαχες αναφορές στη Βουλή για να αποφασίσει εκείνη εάν θα παραπέμψει ή όχι τον κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Ομως, χθες, ομάδα δικηγόρων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο εναντίον όλων των μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να συμμετείχαν στο Plan B.
Εξέταση 
Οι πέντε δικηγόροι ζητούν να παρέμβει η Δικαιοσύνη με μια προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της κλειστής ομάδας του Γιάνη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους, τα πρόσωπα αυτά έχουν διαπράξει κακουργηματικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων η παραβίαση προσωπικών δεδομένων και η παράβαση καθήκοντος. Κάνουν, επίσης, λόγο για προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης του νομίσματος, ενώ ζητούν να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς, όπως αναφέρουν, υπήρχε μια ομάδα η οποία αποτελείτο από τουλάχιστον τρία μέλη, είχε δομή, ιεραρχία και σχέδιο αλλαγής νομίσματος.
Οι δικηγόροι σημειώνουν ότι η αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών ανήκει στην αρμοδιότητα της ελληνικής Βουλής, ωστόσο τονίζουν ότι όπως προέκυψε από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις του πρώην υπουργού έχει συμμετοχή μια κλειστή ομάδα πέντε ατόμων της απόλυτης επιλογής του, τα οποία δεν είναι πολιτικά πρόσωπα.
Κατά τους δικηγόρους έχουν και αυτοί ευθύνες, που πρέπει να διερευνηθούν. Με τον τρόπο αυτό η συγκεκριμένα μηνυτήρια αναφορά δεν θα πάει όπως οι άλλες στη Βουλή. Χθες η Ευτ. Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες αυτών των προσώπων. Αν κάποιο από αυτά τα πρόσωπα πει ότι είχε πάρει εντολή από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, τότε η έρευνα θα πρέπει να σταματήσει και να διαβιβαστεί επί τόπου στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάνη Βαρουφάκη.
Στο στόχαστρο 
Από την πλευρά της επίσημης κυβέρνησης συνεχίζουν να κρατούν αποστάσεις από τον κ. Βαρουφάκη. Μιλώντας χθες στον real, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να έχει ένα σχέδιο απέναντι σε όσους ήθελαν ένα Grexit αλλά ως αμυντική γραμμή. «Ως αμυντική γραμμή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας όφειλε να ζητήσει μια τέτοιου τύπου ενημέρωση και σχεδιασμό. Εάν δεν το είχε κάνει, θα ήταν ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός».
Πάντως, ο πρώην υπουργός έχει μπει στο στόχαστρο όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Πανούσης, μιλώντας προχθές το βράδυ στον Σκάι, ήταν ιδιαίτερα σκληρός λέγοντας: «Πολλοί πολιτικοί παίζουν στο όριο της Δημοκρατίας, για να μην μιλήσω για εσχάτη προδοσία. Ο κ. Βαρουφάκης και άλλοι νομίζουν πως έχουμε λαϊκή δημοκρατία». «Με τη σωρεία των αντιφατικών δηλώσεων που κάνει, δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα και η συμπεριφορά του είναι ζημιογόνος. Με αυτά που δηλώνει ρίχνει νερό στο αυλάκι αυτών που δεν θέλουν να βγει η χώρα από αυτή τη στενωπό και συντηρούν το φάντασμα του grexit», είπε ο Γ. Βαρεμένος.
Politico
Ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Γιάνη Βαρουφάκη, ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ μίλησε στο περιοδικό Politico και αποκάλυψε το σχέδιο δράσης της ομάδας Βαρουφάκη και πως δρούσε υπό άκρα μυστικότητα για την εφαρμογή του περιβόητου «plan B».
Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη ξεκαθαρίζει πώς δεν πρόκειται για μία επιχείρηση απατεώνων, αλλά μιλά για ανταλλαγή πληροφοριών με κρυπτογραφημένα email, συναντήσεις σε απομακρυσμένα μέρη και πως υπήρχε μία «ομερτά», καθώς κανείς από τη συγκεκριμένη ομάδα δεν μπορούσε να συζητά αυτό το σχέδιο με κανέναν απολύτως.
Μάλιστα, ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ δηλώνει στο περιοδικό Politico πως σε όλα όσα έκαναν δεν υπήρχε τίποτα αμφίβολο, αν και, όπως σημειώνει, γνώριζαν όλοι πως οι κινήσεις τους μπορούσαν να παρερμηνευτούν.
Ο... χάκερ «άδειασε» τον παιδικό του φίλο
Διπλό «άδειασμα» δέχθηκε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με τα όσα έχει υποστηρίξει για το σχέδιο Β. Ωστόσο, σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η διάψευση των λεγόμενών του από τον προσωπικό του φίλο, γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Μ. Χατζηθεοδώρου.
Ο άνθρωπος που είχε χαρακτηριστεί από τον πρώην υπουργό ως ο «χακεράς» που θα έκανε την υποκλοπή των φορολογικών στοιχείων για τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος υποστήριξε χθες πως ούτε αυτός, ούτε η Γενική Γραμματεία έχουν σχεδιάσει, πόσο μάλλον επιχειρήσει, κανενός είδους επέμβαση στα συστήματά της.
Τονίζεται επίσης, ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει θεσπίσει διαδικασίες αυστηρών προδιαγραφών που εγγυώνται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και καθιστούν αδύνατες τέτοιου είδους επεμβάσεις από οποιονδήποτε.
H απάντηση αυτή ουσιαστικά «αδειάζει» τον Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι ήταν σε γνώση του παιδικού του φίλου όλο το σχέδιο και πως θα μπορούσαν να φτιάξουν παράλληλο σύστημα πληρωμών. Το γεγονός ότι ο προσωπικός του φίλος διαψεύδει τον πρώην υπουργό μένει να διερευνηθεί αν ισχύει. Η ΕΔΕ που διέταξε η Κ. Σαββαΐδου θα αποκαλύψει τα «ίχνη» μιας πιθανής «εισβολής» στα φορολογικά δεδομένα των πολιτών. Ομως, το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Βαρουφάκης να έχει ονοματίσει τον παιδικό του φίλο και να τον εμπλέκει σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση; Εκτός κι αν ο κ. Χατζηθεοδώρου επιχειρεί να κρατήσει αποστάσεις από τα όσα έχουν αποκαλυφθεί.
Από την άλλη, ανυπόστατους χαρακτήρισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η Γενική Γραμματεία Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα. Η κ. Αντρέεβα τόνισε αντίθετα ότι η Γ.Γ. Εσόδων είναι μια αυτόνομη υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου.


http://www.imerisia.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3