-->

Η νέα γρηγορότερη μνήμη 3D XPoint

http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/29-i-nea-grigoroteri-mnimi-3d-xpoint.html
Είσοδος στην αγορά νέου είδους τεχνολογικής μνήμης, η οποία είναι έως και 1.000 φορές γρηγορότερη από ό, τι τα αποθηκευτικά Nand flash που χρησιμοποιούνται σε κάρτες μνήμης και στους δίσκους των σταθερών υπολογιστών (SSDs).

Η καινοτομία ονομάζεται 3D XPoint και είναι εφεύρεση της Intel και της Micron.

Οι δύο εταιρείες των ΗΠΑ προβλέπουν ένα ευρύ φάσμα παροχών, μέχρι και την επιτάχυνση της επιστημονικής έρευνας για να κάνει πιο περίτεχνα video-games.

Εμπειρογνώμονας το περιέγραψε ως ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός.

«Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν μιλήσει για νέους τύπους τεχνολογικής μνήμης, αλλά σημασία έχει να έχεις την τεχνογνωσία της κατασκευής, λέει ο Bob O'Donnell, από την εταιρεία συμβούλων Technalysis.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, τα πρώτα προϊόντα με τη νέα τεχνολογία 3D XPoint θα κυκλοφορήσουν το 2016, με τιμή άγνωστη προς το παρόν. Η Intel έχει ήδη φροντίσει να κάνει το σχετικό μάρκετινγκ, διαφημίζοντας της ως την πρώτη νέα κατηγορία μνήμης μετά το 1989.

Η νέα μνήμη δεν είναι δεδομένο ότι θα αντικαταστήσει τις μνήμες φλας και RAM, αλλά πιθανότερα θα δουλέψει στο πλευρό τους, επιτρέποντας στον επεξεργαστή της συσκευής να έχει ταχύτερη πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα.

Η νέα τεχνολογία, πέρα από τις προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές, θα ανοίξει νέες δυνατότητες σε οποιοδήποτε πεδίο υπάρχει ανάγκη για αποθήκευση και επεξεργασία τεράστιου όγκου δεδομένων (big data), όπως στην ιατρική, στη βιολογία-γενετική, στη φυσική, στην μετεωρολογία κ.α. 

Επίσης αναμένεται ν αξιοποιηθεί στις υπηρεσίες υπολογιστικού «νέφους» (cloud computing) με τις εξίσου μεγάλες απαιτήσεις, αλλά και στα βιντεοπαιχνίδια, που συχνά «κολλάνε» λόγω έλλειψης επαρκούς μνήμης στα μηχανήματα.


Πηγή: http://www.skai.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3