-->

Νέες θεραπείες με τροποποίηση του DNA

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/29-dna.html
Επιστήμονες από τις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μια νέα τεχνική γονιδιακής επεξεργασίας και κατάφεραν να τροποποιήσουν με μεγάλη ακρίβεια τα ανθρώπινα Τ-λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η τεχνική αυτή ονομάζεται CRISP/Cas9 και αποτελεί την πιο σύγχρονη εξέλιξη της τροποποίησης γονιδιώματος. Χρησιμοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την πρωτοπόρο της μεθόδου καθηγήτρια Τζένιφερ Ντούντνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και τον Αλεξάντερ Μάρσον του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο, και η έρευνα δημοσιεύτηκε από το περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.
Το Cas9 είναι ένα ένζυμο που μπορεί να «κοψει» και να «ράψει» με εξαιρετική ακρίβεια το μόριο του DNA. Οι επιστήμονες το αξιοποίησαν στα Τ-κύτταρα τα οποία είναι εξ ορισμού ασφαλή, αφού αυτά τα ανοσοκύτταρα αναδημιουργούνται σε κάθε άνθρωπο και οι όποιες γενετικές αλλαγές σε αυτά δεν θα περνούν από γενιά σε γενιά. Η επισήμανση αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς είχε προκληθεί σάλος με τη χρήση της γονιδιακής επεξεργασίας σε ανθρώπινα έμβρυα.
Η μέθοδος αυτή μελλοντικά πρόκειται να χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά, με εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στον οργανισμό των ασθενών. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μεταξύ άλλων, σε ανθρώπους με αυτοάνοσες παθήσεις, καρκίνο, AIDS και διαβήτη.
http://www.topnews.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3