Νέες θεραπείες με τροποποίηση του DNA

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/29-dna.html
Επιστήμονες από τις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μια νέα τεχνική γονιδιακής επεξεργασίας και κατάφεραν να τροποποιήσουν με μεγάλη ακρίβεια τα ανθρώπινα Τ-λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η τεχνική αυτή ονομάζεται CRISP/Cas9 και αποτελεί την πιο σύγχρονη εξέλιξη της τροποποίησης γονιδιώματος. Χρησιμοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την πρωτοπόρο της μεθόδου καθηγήτρια Τζένιφερ Ντούντνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και τον Αλεξάντερ Μάρσον του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο, και η έρευνα δημοσιεύτηκε από το περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.
Το Cas9 είναι ένα ένζυμο που μπορεί να «κοψει» και να «ράψει» με εξαιρετική ακρίβεια το μόριο του DNA. Οι επιστήμονες το αξιοποίησαν στα Τ-κύτταρα τα οποία είναι εξ ορισμού ασφαλή, αφού αυτά τα ανοσοκύτταρα αναδημιουργούνται σε κάθε άνθρωπο και οι όποιες γενετικές αλλαγές σε αυτά δεν θα περνούν από γενιά σε γενιά. Η επισήμανση αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς είχε προκληθεί σάλος με τη χρήση της γονιδιακής επεξεργασίας σε ανθρώπινα έμβρυα.
Η μέθοδος αυτή μελλοντικά πρόκειται να χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά, με εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στον οργανισμό των ασθενών. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μεταξύ άλλων, σε ανθρώπους με αυτοάνοσες παθήσεις, καρκίνο, AIDS και διαβήτη.
http://www.topnews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services