-->

Η ομίχλη έριξε το Flying Cat 4 στα βράχια - εκκενώνεται από επιβάτες

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/26flying-cat-4.html
Η χαμηλή ορατότητα ήταν η αιτία που προκάλεσε την προσάραξη του επιβατηγού καταμαράν Flying Cat 4 στην Τήνο. Αμεση κινητοποίηση του λιμενικού και δεκάδων σκαφών από το νησί για την απομάκρυνση των επιβατών
Στο σκάφος επιβαίνουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 239 επιβάτες και ακόμη 14 άτομα πλήρωμα.
Επιβάτης του σκάφους που επικοινώνησε τηλεφωνικά με το ΣΚΑΙ ανέφερε ότι η πυκνή ομίχλη που καλύπτει σημαντικό μέρος του Αιγαίου (λόγω του συνδυασμού καύσωνα και άπνοιας), είχε περιορίσει δραστικά την ορατότητα. «Απορούσαμε με το πώς πήγαινε» το σκάφος, σημείωσε.
Στο καταμαράν, που εκτελούσε το δρομολόγιο προς Τήνο και Σαντορίνη, στις 9.30 περίπου «καβάλησε βράχια» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Ο κυβερνήτης του καταμαράν ανέφερε ο ίδιος την ομίχλη ως την αιτία του συμβάντος, μιλώντας από τα μεγάφωνα στους επιβάτες.
Δεν υπήρξε πανικός, όπως μετέφερε ο ίδιος. Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται και πολλοί τουρίστες, κυρίως ασιάτες, τους οποίους καθησύχασαν οι Ελληνες επιβάτες.
Κατά τον επιβάτη που μίλησε στο σταθμό, αν και δεν υπάρχει ακόμη καλή ορατότητα στο σημείο, το σκάφος βρίσκεται πιθανώς κοντά στην προκυμαία του λιμανιού της Τήνου.
Λίγο μετά το συμβάν, δίπλα στο καταμαράν βρέθηκαν πολλά άλλα σκάφη από το λιμάνι του νησιού, τα οποία έχουν αρχίσει να απομακρύνουν τους επιβάτες, οι οποίοι είχαν φορέσει από την αρχή τα σωσίβιά τους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες.
Ρυμουλκό πλοίο από τη Μύκονο αναμένεται να φθάσει στο σημείο σε περίπου 2 ώρες για να ρυμουλκήσει το FLYING CAT 4 στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.

http://www.ethnos.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3