-->

"Το plan B Βαρουφάκη", αποκαλύπτει η Καθημερινή

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/25to-plan-b-varoufaki-apokaliptei-i-ka8imerini.html


Στις λεπτομέρειες του μυστικού σχεδίουΒαρουφάκη για παράλληλο σύστημα πληρωμών αναφέρεται δημοσίευμα της"Καθημερινής".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, καταρχήν μέσα στα πλαίσια του ευρώ αλλά με τη δυνατότητα "εν μία νυκτί να μετατραπεί σε μία νέα δραχμή", φέρεται να σχεδίαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μεεντολή του πρωθυπουργού, ως plan B.

Ο βασικός κορμός του περίφημου plan B, περιελάμβανε υποκλοπές ΑΦΜ από έναν παιδικό φίλο του κυρίου Βαρουφάκη, τον οποίο, όπως ο ίδιος είπε, είχε διορίσει στο υπουργείο Οικονομικών ειδικά για να παρακάμψει την "ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες" Κατερίνα Σαββαϊδου.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, ο Βαρουφάκης θα δημιουργούσε με τους συνεργάτες του μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου, "χωρίς να το πούμε σε κανέναν", όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, έτοιμους να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, υπό άκρα μυστικότητα.

"Με το πάτημα ενός κουμπιού" το σύστημα θα ήταν σε θέση να αποστείλει ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό μέσω του οποίου θα μπορούσε ο πολίτης ή η επιχείρηση να πραγματοποιήσει πληρωμές, δημιουργώντας έτσι ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, ενόσω οι τράπεζες θα παρέμεναν κλειστές.

Υποσημείωσε, μάλιστα, ότι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα από τον ελληνικό λαό δεν ήταν εντολή εξόδου από το ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος την ερμήνευε διασταλτικά ώστε να αφήνει το περιθώριο "να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ", σε περίπτωση που δεν καθίστατο εφικτή η σύναψη βιώσιμης συμφωνίας.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που διέρρεαν οι λεπτομέρειες του σχεδίου του, ο κ. Βαρουφάκης εφέρετο έτοιμος να προχωρήσει σε διάψευση. "Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω", ήταν η απάντηση του στις σχετικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

http://www.nooz.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3