"Το plan B Βαρουφάκη", αποκαλύπτει η Καθημερινή

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/25to-plan-b-varoufaki-apokaliptei-i-ka8imerini.html


Στις λεπτομέρειες του μυστικού σχεδίουΒαρουφάκη για παράλληλο σύστημα πληρωμών αναφέρεται δημοσίευμα της"Καθημερινής".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, καταρχήν μέσα στα πλαίσια του ευρώ αλλά με τη δυνατότητα "εν μία νυκτί να μετατραπεί σε μία νέα δραχμή", φέρεται να σχεδίαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μεεντολή του πρωθυπουργού, ως plan B.

Ο βασικός κορμός του περίφημου plan B, περιελάμβανε υποκλοπές ΑΦΜ από έναν παιδικό φίλο του κυρίου Βαρουφάκη, τον οποίο, όπως ο ίδιος είπε, είχε διορίσει στο υπουργείο Οικονομικών ειδικά για να παρακάμψει την "ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες" Κατερίνα Σαββαϊδου.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, ο Βαρουφάκης θα δημιουργούσε με τους συνεργάτες του μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου, "χωρίς να το πούμε σε κανέναν", όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, έτοιμους να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, υπό άκρα μυστικότητα.

"Με το πάτημα ενός κουμπιού" το σύστημα θα ήταν σε θέση να αποστείλει ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό μέσω του οποίου θα μπορούσε ο πολίτης ή η επιχείρηση να πραγματοποιήσει πληρωμές, δημιουργώντας έτσι ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, ενόσω οι τράπεζες θα παρέμεναν κλειστές.

Υποσημείωσε, μάλιστα, ότι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα από τον ελληνικό λαό δεν ήταν εντολή εξόδου από το ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος την ερμήνευε διασταλτικά ώστε να αφήνει το περιθώριο "να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ", σε περίπτωση που δεν καθίστατο εφικτή η σύναψη βιώσιμης συμφωνίας.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που διέρρεαν οι λεπτομέρειες του σχεδίου του, ο κ. Βαρουφάκης εφέρετο έτοιμος να προχωρήσει σε διάψευση. "Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω", ήταν η απάντηση του στις σχετικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

http://www.nooz.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services