-->

Η εμπλοκή με το ΔΝΤ

Παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ είχε ζητήσει την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης για να επιστρέψει η αποστολή του στην Αθήνα και η έγκριση δόθηκε αμέσως, εντούτοις σημειώθηκε εμπλοκή, που «πάγωσε» την αναχώρηση των αξιωματούχων του Ταμείου.

http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/24-dnt.html
Ενημερωμένη πηγή τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα και δεν έστειλε επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία να ζητεί την επιστροφή των στελεχών του Ταμείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την έγκριση της αποστολής, το ΔΝΤ είχε ενημερώσει ότι τα στελέχη του θα αναχωρούσαν σήμερα για την Αθήνα.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους», ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις δήλωσε ότι «δεν έχει ημερομηνία για την επιστροφή. Είναι μια κατάσταση, είπε, που κινείται γρήγορα και είναι ρευστή. Δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρισθεί τα τυπικά και ο τρόπος με τον οποίο θα εμπλακούμε», τόνισε. Ο βασικός λόγος της εμπλοκής αφορά το αίτημα του κ. Πολ Τόμσεν προς την ελληνική κυβέρνηση για να στείλει ειδική επιστολή και ειδική πρόσκληση προς την κ. Λαγκάρντ, στην οποία να αναφέρεται ότι η Αθήνα ζητεί την επάνοδο του Ταμείου. «Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε μία γενική επιστολή σε όλους τους Θεσμούς, και αυτό δεν τους άρεσε καθόλου», πληροφορήθηκε το «Εθνος».
Ο δεύτερος λόγος είναι η απόφαση του Ταμείου να έχει συναντήσεις με τους υπουργούς και όλους τους αρμοδίους για το πρόγραμμα. Στο ΔΝΤ λένε ότι «πρέπει να μιλούμε με όσους θα αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος».
Μ. Ιγνατίου

http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3