Η εμπλοκή με το ΔΝΤ

Παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ είχε ζητήσει την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης για να επιστρέψει η αποστολή του στην Αθήνα και η έγκριση δόθηκε αμέσως, εντούτοις σημειώθηκε εμπλοκή, που «πάγωσε» την αναχώρηση των αξιωματούχων του Ταμείου.

http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/24-dnt.html
Ενημερωμένη πηγή τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα και δεν έστειλε επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία να ζητεί την επιστροφή των στελεχών του Ταμείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την έγκριση της αποστολής, το ΔΝΤ είχε ενημερώσει ότι τα στελέχη του θα αναχωρούσαν σήμερα για την Αθήνα.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους», ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις δήλωσε ότι «δεν έχει ημερομηνία για την επιστροφή. Είναι μια κατάσταση, είπε, που κινείται γρήγορα και είναι ρευστή. Δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρισθεί τα τυπικά και ο τρόπος με τον οποίο θα εμπλακούμε», τόνισε. Ο βασικός λόγος της εμπλοκής αφορά το αίτημα του κ. Πολ Τόμσεν προς την ελληνική κυβέρνηση για να στείλει ειδική επιστολή και ειδική πρόσκληση προς την κ. Λαγκάρντ, στην οποία να αναφέρεται ότι η Αθήνα ζητεί την επάνοδο του Ταμείου. «Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε μία γενική επιστολή σε όλους τους Θεσμούς, και αυτό δεν τους άρεσε καθόλου», πληροφορήθηκε το «Εθνος».
Ο δεύτερος λόγος είναι η απόφαση του Ταμείου να έχει συναντήσεις με τους υπουργούς και όλους τους αρμοδίους για το πρόγραμμα. Στο ΔΝΤ λένε ότι «πρέπει να μιλούμε με όσους θα αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος».
Μ. Ιγνατίου

http://www.ethnos.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services