Καταφθάνει την Παρασκευή το «κουαρτέτο»

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/23-troika.html
Την Παρασκευή αναμένεται στην Αθήνα το «κουαρτέτο» των δανειστών για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο δανειακό πρόγραμμα (μνημόνιο) από τον ESM.Πρόκειται για τη γνωστή μας «τρόικα»  - Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) – στην οποία προστέθηκε και ο Νικολά Γκιαμαρόλι  από τον ESM, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε «κουαρτέτο». Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Φραγκίσκος Κουτεντάκης θα ηγούνται της ομάδας των διαπραγματευτών από ελληνικής πλευράς.
Το συντονισμό και την επιστασία της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επικουρούμενος από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.


Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται οι συναντήσεις, είτε να γίνονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είτε στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος επί της οδού Αμερικής.
Στόχος είναι να υπάρξει μια ταχεία διαπραγμάτευση που θα επιτρέψει να κλειδώσει το νέο δάνειο από τον ESM εκτιμώμενου ύψους κοντά στα 50 δισ. ευρώ, έως τις 18 Αυγούστου. 

Η διαπραγμάτευση θα εστιάσει:


1. στο να υπάρξει συμφωνία επί του βασικού μακροοικονομικού σεναρίου για την επομένη τριετία, κάτι στο οποίο σήμερα δεν συμφωνούν ούτε οι θεσμοί μεταξύ τους, με τις εκτιμήσεις για την ύφεση εφέτος να διακυμαίνονται από το 2% έως και το 5%

2. στον προσδιορισμό των χρηματοδοτικών αναγκών της περιόδου 2015-2018

3. στις βασικές πολιτικές που θα οδηγήσουν στα πρωτογενή πλεονάσματα 1% του ΑΕΠ το 2015, 2% το 2016 και 3% του ΑΕΠ το 2017

4.  στις πολιτικές για το τραπεζικό σύστημα

5. στο τι μέλλει γενέσθαι με το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Με την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο στελεχών, η Ελλάδα θα λάβει άμεσα την πρώτη δόση του δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ, κάτι για το οποίο θα απαιτηθεί απόφαση του Εurogroup και ενδεχομένως κάποιων κοινοβούλιων της.


Η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από το πόσο σύντομα η ζώνη του ευρώ θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό προσδιορίζεται για τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνει και η πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του νέου προγράμματος από τον ESM (υπό την προϋπόθεση ότι το μήνα αυτό δεν θα υπάρξουν εκλογές).

Κέρδος online  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services