-->

Καταφθάνει την Παρασκευή το «κουαρτέτο»

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/23-troika.html
Την Παρασκευή αναμένεται στην Αθήνα το «κουαρτέτο» των δανειστών για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο δανειακό πρόγραμμα (μνημόνιο) από τον ESM.



Πρόκειται για τη γνωστή μας «τρόικα»  - Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) – στην οποία προστέθηκε και ο Νικολά Γκιαμαρόλι  από τον ESM, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε «κουαρτέτο». 



Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Φραγκίσκος Κουτεντάκης θα ηγούνται της ομάδας των διαπραγματευτών από ελληνικής πλευράς.
Το συντονισμό και την επιστασία της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επικουρούμενος από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.


Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται οι συναντήσεις, είτε να γίνονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είτε στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος επί της οδού Αμερικής.
Στόχος είναι να υπάρξει μια ταχεία διαπραγμάτευση που θα επιτρέψει να κλειδώσει το νέο δάνειο από τον ESM εκτιμώμενου ύψους κοντά στα 50 δισ. ευρώ, έως τις 18 Αυγούστου. 

Η διαπραγμάτευση θα εστιάσει:


1. στο να υπάρξει συμφωνία επί του βασικού μακροοικονομικού σεναρίου για την επομένη τριετία, κάτι στο οποίο σήμερα δεν συμφωνούν ούτε οι θεσμοί μεταξύ τους, με τις εκτιμήσεις για την ύφεση εφέτος να διακυμαίνονται από το 2% έως και το 5%

2. στον προσδιορισμό των χρηματοδοτικών αναγκών της περιόδου 2015-2018

3. στις βασικές πολιτικές που θα οδηγήσουν στα πρωτογενή πλεονάσματα 1% του ΑΕΠ το 2015, 2% το 2016 και 3% του ΑΕΠ το 2017

4.  στις πολιτικές για το τραπεζικό σύστημα

5. στο τι μέλλει γενέσθαι με το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Με την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο στελεχών, η Ελλάδα θα λάβει άμεσα την πρώτη δόση του δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ, κάτι για το οποίο θα απαιτηθεί απόφαση του Εurogroup και ενδεχομένως κάποιων κοινοβούλιων της.


Η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από το πόσο σύντομα η ζώνη του ευρώ θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό προσδιορίζεται για τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνει και η πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του νέου προγράμματος από τον ESM (υπό την προϋπόθεση ότι το μήνα αυτό δεν θα υπάρξουν εκλογές).

Κέρδος online  

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3