Η σημαία της Κούβας υψώθηκε στην πρεσβεία της στις ΗΠΑ

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/20-koyba.html
Η σημαία της Δημοκρατίας της Κούβας υψώθηκε στο κτήριο της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα, σε μία ακόμη κίνηση η οποία επισφραγίζει την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της νήσου της Καραϊβικής και των ΗΠΑ.Το ίδιο είχε συμβεί με την κουβανική σημαία και έξω από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν οι σημαίες όλων των χωρών με τις οποίες η Ουάσιγκτον διατηρεί διπλωματικές σχέσεις.

Το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα ανέκτησε επίσης το καθεστώς της πρεσβείας, ενώ επίσημη τελετή έπαρσης της αμερικανικής σημαίας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να κάνει δεκτό εντός της ημέρας τον Κουβανό ομόλογό του, Μπρούνο Ροντρίγκες, για συνομιλίες στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Ροντρίγκες τόνισε, μιλώντας στην εκδήλωση για την επαναλειτουργία της κουβανικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε εδώ χάρη στον Φιντέλ Κάστρο».

Πρόσθεσε δε ότι η χώρα του έχει κάθε διάθεση για πλήρη αποκατάσταση σχέσεων με τις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να θυσιάσει την εθνική της ανεξαρτησία και την κρατική της κυριαρχία.

Οι ΗΠΑ και η Κούβα είχαν ανακοινώσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 την βούλησή τους για εξομάλυνση των σχέσεών τους, με μηνύματα των προέδρων τους, Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive