-->

Υπ. Εργασίας: Αλλαγή σκυτάλης με μηνύματα

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/20-ergasia.html


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας, με απερχόμενους, αλλά και τους νέους πολιτικούς προϊσταμένους να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Π. Σκουρλέτης για συλλογικές συμβάσεις - κατώτατο μισθό
Λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο ο απερχόμενος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης έκανε έναν απολογισμό του έργου τους έξι αυτούς μήνες.
"Μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες μας δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τα αποτελέσματα μιας πεντάχρονης βάρβαρης κοινωνικής πολιτικής. Είδαμε πώς μεταφράζεται στην πράξη το να είναι η χώρα μας πρωταθλήτρια της ανεργίας", είπε.
Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι έγινε προσπάθεια με τις όποιες δυνατότητες να γίνουν ορισμένα μικρά βήματα που είχαν αποτελέσματα. "Το υπουργείο Εργασίας έκανε αυτό που έπρεπε. Να στέκεται αρωγός στους εργαζόμενους", τόνισε.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς και στη ρύθμιση των οφειλών.
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί και στους δύο στόχους του υπουργείου για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, οι οποίοι δεν έγιναν πράξη.
Σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, επισήμανε ότι αποτέλεσαν τη "σημαία, την προμετωπίδα" των προσπαθειών της ηγεσίας του υπουργείου. "Η ειρωνεία της ζωής είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα μας απέστειλε και ο ILO το επίσημο σχόλιό του που χαιρετίζει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία", δήλωσε, αναγνωρίζοντας ότι "υπάρχει μαι συμφωνία που δημιουργεί προσκόμματα".
"Θα επιχειρήσουμε με τις δεδομένες θετικές τοποθετήσεις και από τον ILO και τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, αλλά και την πλειοψηφία των υπουργών Εργασίας της ΕΕ να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σε αυτό το κρίσιμο, φλέγον ζήτημα", πρόσθεσε.
Για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είπε ότι "πρέπει να δούμε κάτω από τις νέες συνθήκες πώς αυτός ο στόχος θα παραμείνει ζωντανός".
Στόχος, όπως υπογράμμισε, είναι "να μπορέσουμε μια δύσκολη συμφωνία να την εφαρμόσουμε με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της".
Για τον διάδοχό του Γιώργο Κατρούγκαλο είπε ότι "κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι του", σημειώνοντας ότι έχει όλη τη διαδρομή που μπορεί να βοηθήσει στις δύσκολες συνθήκες.
Δ. Στρατούλης: Θα αγωνιστώ η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε στη διαφοροποίησή του στην πρόσφατη ψηφοφορία των μέτρων στη Βουλή λέγοντας:
"Το όχι μου στη Βουλή στη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τη στήριξή μου στην κυβέρνηση για την εφαρμογή των προγραμματικών της δεσμεύσεων απέναντι στο λαό".
Τόνισε ακόμη ότι ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα προσπαθήσει με την παρουσία του στη Βουλή και στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες να στηρίξει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και κυρίως τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.
Ταυτόχρονα, όπως είπε, θα αγωνιστεί "ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή" και "για να μην αναλάβει η κυβέρνηση δεσμεύσεις έναντι των δανειστών που θα ακυρώνουν οριστικά τις προγραμματικές δεσμεύσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ".
Ευχήθηκε, δε, στους κ. Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη "να κάνουν οτιδήποτε δυνατόν για να προστατεύσουν τα κοινωνικά δικαιώματα", ενώ μίλησε με πολύ θερμά λόγια και για τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά.
Πηγή: Megatv


Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3