-->

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη - Νετανιάχου - Μογκερίνι

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/19-kupros-sunadisi-.html
Την Παρασκευή θα συναντηθούν στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια. Θέματα ενέργειας και ασφάλειας στην περιοχή το αντικείμενο της συνάντησης.



Τριμερή συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή στην Λευκωσία ο Κύπριος πρόεδρος , Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι θέματα ενέργειας και ασφάλειας στην περιοχή. Επίσης , θα συζητηθεί η πρωτοβουλία του προέδρου Αναστασιάδη για κοινή παρουσία των κυρίων Νετανιάχου και Αμπάς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Εξάλλου, η κυρία Μογκερίνι, η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κύπρο από την ανάληψη των καθηκόντων της, ενδέχεται να συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο.

Αντικείμενο της σχετικής συνάντησης αναμένεται να είναι μία προκαταρκτική συζήτηση για το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τερματισμό του υφιστάμενου συστήματος εγγυήσεων στην Κύπρο. Ζήτημα το οποίο πάντως θα θιγεί και κατά τη συνάντηση της επιτρόπου με τον Κύπριο Πρόεδρο.

Πηγή: http://www.skai.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3