Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη - Νετανιάχου - Μογκερίνι

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/19-kupros-sunadisi-.html
Την Παρασκευή θα συναντηθούν στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια. Θέματα ενέργειας και ασφάλειας στην περιοχή το αντικείμενο της συνάντησης.Τριμερή συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή στην Λευκωσία ο Κύπριος πρόεδρος , Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι θέματα ενέργειας και ασφάλειας στην περιοχή. Επίσης , θα συζητηθεί η πρωτοβουλία του προέδρου Αναστασιάδη για κοινή παρουσία των κυρίων Νετανιάχου και Αμπάς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Εξάλλου, η κυρία Μογκερίνι, η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κύπρο από την ανάληψη των καθηκόντων της, ενδέχεται να συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο.

Αντικείμενο της σχετικής συνάντησης αναμένεται να είναι μία προκαταρκτική συζήτηση για το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τερματισμό του υφιστάμενου συστήματος εγγυήσεων στην Κύπρο. Ζήτημα το οποίο πάντως θα θιγεί και κατά τη συνάντηση της επιτρόπου με τον Κύπριο Πρόεδρο.

Πηγή: http://www.skai.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services