-->

«Μπλόκο» στο Adobe Flash από το Firefox

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/17-adobe-flash-firefox.html
Το γνωστό λογισμικό Flash της Adobe είναι πλέον μπλοκαρισμένο από default σε όλες τις εκδόσεις του Firefox.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η δημιουργός, Mozilla, επέβαλε το μπλόκο αυτό επειδή bugs που εντοπίστηκαν πρόσφατα στο Flash χρησιμοποιούνται ευρέως από κυβερνοεγκληματίες.

Τα εν λόγω bugs περιέχονταν σε μια λίστα από έγραφα που εκλάπησαν από την εταιρεία Hacking Team, που στοχοποιήθηκε από χάκερ την περασμένη εβδομάδα.

Η θέση της Adobe είναι ότι παίρνει την ασφάλεια του Flash στα σοβαρά και σχεδιάζει επιδιορθώσεις. Υπενθυμίζεται ότι το Flash χρησιμοποιείται σε πολλές ιστοσελίδες, σε στοιχεία multimedia και interactive.

H Mozilla υποστηρίζει ότι το μπλόκο θα παραμείνει εν ενεργεία μέχρι η Adobe να κυκλοφορήσει αναβαθμισμένη έκδοση με λυμένα τα σοβαρά προβλήματα- αρκετά εκ των οποίων (vulnerabilities) επέτρεπαν την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού και την υποκλοπή δεδομένων. 

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Άλεξ Στάμος, κάλεσε δημόσια την Adobe να δώσει τέλος στο Flash.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του CNN, το Flash είναι ένα είδος λογισμικού που αποκαλείται «middleware»- επέκταση στον browser που επιτρέπει τη θέαση εμπλουτισμένου υλικού.

Ήταν σε ευρεία χρήση πριν μια δεκαετία. Ωστόσο αυτό άρχισε να αλλάζει το 2010, μετά από επιστολή του Στιβ Τζομπς στην οποία διαμαρτυρόταν για την ασφάλεια που παρείχε η Adobe και κατηγορώντας το Flash player ως «νούμερο ένα λόγο για τον οποίο κρασάρουν τα Mac», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είχε ένα από τα χειρότερα ιστορικά ασφαλείας το 2009.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3